19 MAYIS 1919’DA CUMHURİYETİN TEMELLERİ ATILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Kurtuluş hareketinin Türk milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktası oluşturduğunu vurgulayan ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker, "Adana’nın bağımsızlık mücadelesinde özel bir yeri vardır.  Adana, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kurtuluş ilhamını veren şehirdir. Atatürk Samsun'a çıkmadan sekiz ay önce Adana'da bulunmuştur. Atatürk, Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayısı, milli mücadele sıralarında Türk milletini ileri taşıyacak olanların genç fikirler olduğunu gördü” dedi.

“GENÇ FİKİRLİ DEMEK, DOĞRUYU GÖREN VE ANLAYAN GERÇEK FİKİRLİ DEMEKTİR”

"Gençlik” kavramının Gazi Mustafa Kemal Atatürk için ayrı bir önemi olduğunu anımsatan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, şöyle konuştu;
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.' sözüyle de ifade ettiği gibi Cumhuriyetimizi ve istiklalimizi koruyup kollayacak, zamanlarını, enerjilerini, potansiyellerini bu yolda kullanacak ve bu ülkeyi dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına taşıyacak olan gençleri yetiştirmek zorundayız. Ayrıca Cumhuriyetin yılmaz bekçisi olan gençlerimizin sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek, çağdaş değerlerden asla ödün vermeyeceğine de inancımız sonsuzdur. Bu duygu ve düşünceler ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, geleceğimiz için hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın ve üyelerimizin ve Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."