NAZAN BALCI “ATATÜRK’Ü ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

ADD Adana Şubesinde gerçekleştirilen konferansa özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. Konferans öncesi konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi Yazmanı Nazan Balcı, Atatürk’ü anlamanın ve anlatmanın daha da önem kazandığını anımsattı.

Balcı, Dernek olarak üyelere ve yurttaşlara bilgi akışını düzenli olarak sürdüreceklerini söyledi ve Konferansa katılarak “Atatürk’ü anlamak” konulu sunum yapan Çağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Cankut’a teşekkür etti.

Daha sonra sunumunu gerçekleştiren Çağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Cankut, hamasetten uzak durarak, insan yönünü unutmadan, halktan birisi olduğu, yani Türk toplumunun bağrından çıkmış bir lider olduğu ve tüm ömrünü bu millet için çalışarak geçirdiği vurgulanarak Atatürk’ü anlatmanın uygun bir yöntem olacağına dikkat çekti.

CANKUT “ATATÜRK GENÇLERE AYRI BİR ÖNEM VERMİŞTİR”

Atatürk’ün gençlere ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Cankut, “Gençlik kavramı dinamizm, özgür düşünce kabiliyeti, gelişme ve yeniliklere açık olmayı ifade eder. Gençler geleceğimizin teminatıdır. İşte bu yüzden Atatürk, yapılan inkılâpların korunması ve çağın gereklerine göre geliştirilerek gelecek nesillere ulaştırılması görevini gençliğe vermiş ve Türkiye Cumhuriyeti’ni gençliğe emanet etmiştir. Bu sebeple, Atatürk’ü öncelikle çocuklarımıza ve çevremizdeki gençlere iyi anlatmalıyız” dedi.


CANKUT “GENÇLİK, YAŞTAN DEĞİL, YÜREKTEN GELİR”

Atatük’ün “Gençlik” kavramını anlatan Çağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Cankut, Atatürk’ün konuşmalarından da alıntı yaparak şöyle konuştu;

 “Benim anladığım gençlik, bu inkılâbın fikirlerini ve ideolojisini benimseyip, gelecek kuşaklara götürecek kimselerdir. Benim nazarımda yirmi yaşında bir yobaz ihtiyardır. Yetmiş yaşında bir idealist de güçlü bir gençtir.” diyerek gençliğin düşünsel boyutuna dikkat çekmiştir. Bu düşünceden hareketle, şu anda bu salonda bulunan kıymetli konuklar her birinizin de güçlü birer genç olduğunuz muhakkaktır. Atatürk ilke ve inkılâplarına olan sarsılmaz inancımız sayesinde gençlik dinamizmini kaybetmeyen bizler, onun emanetine sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etme azim ve kararlılığını şartlar ne olursa olsun devam ettirmeye mecburuz”

ADD BAŞKANI EKER CANKUT’A TEŞEKKÜR ETTİ, “İDEALİST GENÇLER” DE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Konferansın Ardından ADD  Başkanı Atilla Eker ve Yönetim Kurulu üyeleri Cankut’a sunumundan dolayı teşekkür etti. Bu arada konferansı dinleyen gençler ve “İdealist gençler” Çağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Cankut ile fotoğraf çektirdi.