“TÜRKİYE CUMHURİYETİ EMPERYALİZMİ YENİLGİYE UĞRATMIŞTIR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin, emperyalizmin yenilgiye uğratılmasının bir sonucu olduğu hatırlatan ADD Adana Şube Başkanı Eker “Bu sonucu içine sindiremeyen Emperyal güçler bilhassa 1950’lerden itibaren çok partili siyasi yaşam sürecinde siyaset eliyle gizli hedeflerine ulaşma çabalarını aralıksız sürdürmüşlerdir” dedi.

“ÜLKEMİZ ÜZERİNE TEZGÂHLANAN OYUNLARDAN BİRİ DE YENİ TARİH YAZMA ÇABASIDIR”

Bazı çevrelerin “Yeni tarih yazma” çabası içinde oldukları iddiasını dile getiren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, “keşke Yunan kazansaydı“, “Sevr Antlaşma değildir“, “Lozan yanlıştır” söylemleriyle açığa çıkan “Yeni tarih yazma” çabaları, ülkemizin ve milletimizin geleceğine çok net bir saldırı olup, Emperyal amaçlara hizmet etmekten başka bir hedef de taşımamaktadır” dedi. Eker şöyle devam etti;

“Yeni Tarih yazarak;  1) Kurtuluş ve Kuruluş süreci yok sayılmaktadır. 2) Eşsiz Lider Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah Arkadaşları görmezden gelinmektedir. 3) Ulusal kimliğimiz, öz benliğimiz bilinçli bir şekilde zayıflatılmaktadır.

“ATATÜRKÇÜLER ASLA “YENİ TARİH YAZMA” ÇABALARINA GEÇİT VERMEYECEK”

Ancak; Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetimi, Kurulları, tüm Şubeleri ve üyeleriyle bir ve bütün olarak; bizlere inanan ve güvenen milyonlarca yurttaşımızla omuz omuza “Yeni Tarih Yazma” heveslerine asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Çünkü bizler biliyoruz ki; Hiç bir millet yoktur ki kendi öz benliğinden ve kendi tarihsel gerçeklerinden koparılmış olarak yaşıyor olsun. Bu mümkün değildir”

“AĞUSTOS AYI TÜRK TARİHİ İÇİN ÖNEMLİDİR”

Ağustos ayı’nın Türk Tarihi açısından önemli olduğuna dikkati çeken Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, “ 26 Ağustos‘ta Büyük Taarruz başlamış ve 30 Ağustos‘ta Büyük Zaferle sonuçlanmıştır. 26 ve 30 Ağustos olmasaydı, en önemlisi de bu zaferlerin ve Cumhuriyetimizin yaratıcısı Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmasaydı, bugün dini günlerimizi ve bayramlarımızı da kutluyor olamazdık” diye konuştu.

“ZAFER VE KURBAN BAYRAMLARIMIZ KUTLU OLSUN”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, sözlerini şöyle tamamladı;

“Bu duygularla, yaklaşan Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramımızı içtenlikle kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm yol arkadaşlarını, Derneğimizin Kurucusu Büyük Hukuk ve Dava Adamı Prof.Dr. Muammer AKSOY ve şahsında tüm devrim ve demokrasi şehitlerimizi, Derneğimize emek vermiş fakat aramızdan fiziken ayrılmış tüm örgüt emekçilerimizi, Devletimiz ve milletimizin geleceği için canlarını seve seve veren tüm emniyet mensupları evlatlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve hürmetle anıyoruz. Onlara minnettarız, ruhları şad olsun. Yolları yolumuzdur, mutlu bayramlar dileğiyle”