Şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının hepbirlikte coşkuyla söylenmesinin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker açış konuşması yaptı.  

“ÇANAKKALE BİR MİLLETİN DOĞUŞUDUR”

Çanakkale’nin, en zor koşullar içinde bir milletin yeniden doğuşu, şahlanışı olduğunu anımsatan Eker , “Çanakkale zaferi “bitti” denilen bir milletin kendisini dünyaya bir kere daha ispat ettiği, istiklal mücadelesinin mayasının çalındığı, yeni zaferlerin müjdesini taşıyan bir ana rahmidir. Çanakkale Zaferi, o tarihin en donanımlı düşman ordusunun galibiyetini kesin gören sözde kahraman komutanların yenildiği, tarihin bir kere daha döndüğü ve yeniden düzeltildiği dönüm noktasıdır” dedi.


“ATATÜRK BÜYÜK ZAFERİ TÜRK MİLLETİNE ARMAĞAN ETMİŞTİ”

Çanakkale Zaferinin, Türk Milletinin üstündeki kara bulutları dağıttığı, kendilerini galip sayan devletler karşısında inançla başını dikleştirdiği on binlerce şehit ile hakka yürüdüğü destanın adı olduğunu aktaran Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker şöyle konuştu;

“Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ü de Türk Milletine armağan etmiştir. Kara savaşlarıyla devam eden ve birbirinden yüksek inanç ve kararlılık örnekleriyle dolu savaşların her biri ayrı ayrı önemlidir. Bu savaşlar, Türk Milletinin ruhunda derin iz bırakan Balkan Harbi yenilgisinin izlerini de silip atmıştır. Milletimizin yeniden özgüvenini kazanmasına olanak sağlamıştır.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇ BİR ENGEL YOKTUR”

Çanakkale Zaferinin 102.Yılını idrak ederken o ruhun ve inancın gücünü damarlarımızda yaşatıyor olmanın huzuru içinde geleceğe güvenle bakıyor, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda aşamayacağımız hiçbir engel olmadığının bilinmesini istiyoruz.  Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102.yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından değerli bilen tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz”


E. KURMAY ALBAY ALİ MARALCAN “TÜRK TARİHJİNDE” İMAN GÜCÜ”NÜ ANLATTI

Konuşmanın ardından E. Kurmay Albay Ali Maralcan “Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları” konulu konferans verdi. Maralcan “Tarihi Gerçekler ışığında Çanakkale Zaferinin gerçek öyküsü”, “Türk tarihindeki yeri ve önemi”, “Türk Tarihinde iman gücünün, maneviyatın ve moral gücünün yeri önemi” ve “Şehitler için yazılan ağıtlar” konularında slayt eşliğinde sunumunu yaptı.


Konferansa ADD Adana Şube yönetim kurulu üyeleri ve Atatürkçüler katıldı.