Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi’nde gerçekleştirilen konferansa katılım yüksek olurken, açış konuşmasını ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker yaptı.   Eker, 1857 yılında, ABD'de dokuma işçisi kadınların daha insanca bir yaşam isteğiyle, eşitsizliğe ve ayrımcılığa, uzun ve insanlık dışı çalışma koşullarına karşı mücadeleye başladıkları 8 Mart’ın ilerleyen süreçte  tüm dünya kadınlarının kutladığı bir gün haline geldiğini anlattı.  


Daha sonra konuşan Seyhan Belediyesi Meclis üyesi Avukat Berfu Salıcı Yakıt ise Birleşmiş Milletler Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi (CEDAW) kapsamında tüm dünyanın artık kadın ayrımcılığını ve kadınların yaşatıldığı sorunlari kabul etmis olduğunu belirtti. Yakıt, Türkiye’de kadın sorunları, toplumsal cinsiyet bakış acısıyla toplumda kadının yeri ve kadına karşı şiddet konusunda interaktif bir sunum gerçekleştirdi.


Sunumda katılımcılar da deneyim ve gözlemleri ile konferansa katkı verdi. Av. Berfu Salıcı Yakit çözümün Mustafa Kemal Ataturk'un kadına bakış açısıyla ve temel eğitimin bu sorun üzerinden hazırlanacak çağdaş bir eğitim sistemiyle çözüm olacağını belirtti.


Konferansın ardından  ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker, katılımcı kadınlara karanfil verdi.