GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E İFTİRA TUTMAZ

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı son zamanlarda iftiraların arttığına dikkat çeken Eker, “Hiçbir iftira Atatürk’e tutmaz” dedi. 
ETVNet isimli TV’de 7 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan  ‘Derin Tarih’ isimli programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulduğunu hatırlatan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, “Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil Yüce Türk Ulusu’nun manevi kızı olan,  Türk Tarihçisi. Prof.Dr.Afet İnan hakkında mesnetsiz  ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan  kendini bilmez Süleyman Yeşilyurt ve diğerleri, alenen suç işlemişlerdir” dedi.

AMAÇ TÜRK MİLLETİNİN DEĞERLERİNİ YOK ETMEK

ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker şöyle devam etti;
“Atatürk’ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, bir taraftan da Atatürk’ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi bir yandan da Yüce Türk Milletinin değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar.  Bunun tek adı vardır o da “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir”.

ATATÜRK’E HAKARET EDENLER ANAYASA’YI İHLAL ETMİŞLERDİR

Bu kişiler ve tv kanalı, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sını, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ve Türk Ceza Kanunu’nu,  ihlal etmişlerdir. Suç işleyen, sadece iftiracı bu zat değildir, aynı zaman da bu zatın iftiralarını yayınlayan TV Net’in sorumlularıdır.

ADD İFTİRACILAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, bu alçakça olayı gerçekleştiren kişilerin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla hem bu kişi hakkında hem de iftiralarını yayınlayan TV Net sorumluları hakkında Genel Merkez düzeyinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur”