ADD Adana Şube Kadın üyeleri, Nazan Balcı, Nezihe Biçer ve Gülay Küçükdere’nin ev sahipliğini yaptığı konferansta Dr. Müzeyyen Şevkin “Türkiye’de Kadın Olmak” konusununda görüşlerini aktardı.
“KADIN HER ALANDA TEMSİL EDİLEBİLMELİ”
Emekçi bir kadın ve anne olan, halen bir Kamu Kurumunda çalışan Dr. Müzeyyen Şevkin, Kadının her alanda temsil edilmesinin önemine dikkat çekerek “Türkiye’de kadın olmak zor. Malesef ekonomik eşitsizliğin yanı sıra, şiddete uğrayan, öldürülen veya intihara zorlanan Kadınlar var. Kadın malesef sadece cinsel kimliği nedeniyle eşitsizliğe maruz kalabiliyor” dedi.

“KADIN SİYASETTE YETERİNCE TEMSİL EDİLEMİYOR”

Kadının Siyasette kendine yeterince yer vbulamadığına dikkat çeken Dr. Şevkin şöyle konuştu;
“Atatürk 1934’te İsviçre, Fransa ve Yunanistan gibi ülkelerden önce kadına seçme ve seçilme hakkı verdi. Bugün baktığımızda Meclise, 24. Dönemde Milletvekili seçiminde 79, 25. Dönemde 96,26. Dönemde ise 82 Kadın Milletvekili olarak mecliste yer buldu. Buna bakıldığında Meclisin Yüzde 14,9’u kadın Milletvekili olurken, bu meclisin toplumdan koptuğu gerçeğini gösteriyor”

“İŞYERİNDE CİNS AYRIMCILIĞI SON BULMALI”

İşyerlerinde de kadınların ayrımcılığa maruz kaldığını aktaran Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, “Uluslararası Çalışma örgütü (İLO) belgelerinde, “cins ayrımı” yapılmaması gerektiğine yer veriliyor. Ancak buna rağmen, cins ayrımcılığı yaşanmakta ve bugün eğitimli kadınlar bile sorunlarının çok olduğunu belirtmektedir. İş  hayatında sosyal güvencesiz, işçi olarak çalışan kadınlar “Eşit işe, eşit ücret” uygulamasından yoksun olarak çalışmakta ve kadın kimliği “ucuz emek gücü” olarak görülmektedir” dedi.

“ÇÖZÜM; MÜCADELE, EĞİTİM SÜRECİNDEN SONRA DÜŞÜNCENİN EVRİLMESİDİR”

Yaşanan olumsuzluklar karşısında mücadeleden asla vazgeçilmemesi gerektiğine dikkat çeken Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, sözlerini şöyle tamamladı;
“Yasaların değişmesi sorunun çözülmesine yetmiyor. Önemli olan düşünce yapısının ve bakış açısının değişmesidir. Bu bir-iki gün veya bir kaç yılda değişebilecek bir olgu değildir. Uzun soluklu mücadele ve eğitim sürecinden sonra düşüncenin evrilmesi ile olacaktır”

Konferansın sonunda Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi Kadın üyeleri Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin’e çiçek vererek teşekkürlerini ettiler. Konferansa ADD Adana Şube Başkanı Atilla Eker, Yönetim Kurulu üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve konuklar katıldı.