Şehir Hastanesi Sorumlu Eczacısı Ecz.Çağatay Özdemir’in de hazır bulunduğu ziyarette ADEO Yönetim Kurulu Üyelerini tek tek tanıtarak söze başlayan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, yaptığı konuşmada amaçlarının kent dinamikleri ile bir araya gelerek sağlık ve eczacılık alanlarında yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak olduğunu söyleyerek “görevinizde başarılar diliyoruz” dedi.

Şehir Hastanesinin işleyişi ve mevzuata aykırı eczane yerleri hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan toplantıda ADEO yönetimi adına konuşan Başkan Ecz. Ersun Özkan, “Kampüs alanı içerisine mevzuata aykırı bir şekilde açılacak eczaneler şehrimizde bulunan birçok eczaneyi olumsuz etkileyeceği gibi kamu zararına neden olacak,  etik olmayan yeni sorunlar getirecektir. Bu sebeplerle buralara eczane açılmaması gerekmektedir. ADEO olarak gerek üyelerimizin sorunlarına bakışımızda gerekse kent ve ülke menfaati olduğunda çözüm odaklı çalışmaktayız.” Diyerek Şehir Hastanesinde çalışan eczacıların da sorunlarını da gündeme getirerek çözülmesini istedi.

ADANA ŞEHİR HASTANESİ SAĞLIK ALANINDA MARKA OLMAYI HEDEFLİYOR

Konuşmasında Adana Şehir Hastanesinin doluluk oranının %90’nın üzerinde olduğunu söyleyen Adana Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, “Bizim bundan sonraki hedefimiz hizmet kalitemizi daha da arttırmaktır. Eczacılarla aynı camianın içerisindeyiz. Hepimiz vatandaşlarımızın sağlık sorununu ortadan kaldırma şiarıyla çalışıyoruz. Hastanemizin sadece hastane, hekim, hemşire değil, ilaç boyutu da var. Hastanemizde bir günde sekiz bin, acil servisimizde 1500 hasta muayene oluyor. Taburcu olan 500-600 hastayıda düşünürsek ortalama bir günde on bir bin hastaya hizmet veriyoruz. Hastanemizden çıkan hastalar tedavilerini sürdürmek için ilaca ihtiyaç duyuyorlar. Vatandaşın güvenli  ilaca hızlı ve kolay ulaşımı eczanelerimiz tarafından sağlandığını düşünürsek eczacılarımızı kendimize ortak bir süreç olarak görüyoruz. Eczacı odamızla işbirliğimizi her türlü sürdürürüz. Bu birliktelik bizleri memnun eder. Başlayacak olan Sağlık Turizmi ile sadece yurtiçinden değil, yurtdışından da hasta kabulüne başlayacağız. Bu anlamda da hazırlıklarımız sürüyor. Şehir Hastanesi modeli olması gereken bir model. Çağ değiştiği gibi sağlık sistemleride değişti. Modern ve doğru yaklaşımlarla yeni işler yapılıyor. Biz de tüm klinik süreçlerimizi yeniliyoruz. Adana Şehir Hastanesi olarak sağlık alanında dünya standartlarının üzerinde sağlık sunumu sunarak marka olmayı hedefliyoruz .” Diye konuştu.