Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün vizyon projeleri arasında ilk sıralarda yer alan Adnan Menderes Sahil Yolu’nda yenileme çalışmaları kapsamında yol yapımı, aydınlatma ve peyzaj düzenlemelerinde üçüncü etaba geçilirken, otoparklar, umumi tuvaletler, büfeler, çeşmeler ve kent mobilyaları da kendini göstermeye başladı.

GENİŞ KALDIRIMLAR, BİSİKLET VE KOŞU YOLLARI

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent halkının ortak kullanım alanı olan Seyhan Baraj Gölü’nde uygulamaya koyduğu Adnan Menderes Bulvarı Sahil Yolu Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’nde mevcut bulvarın bir şeridi trafiğe kapatılarak kazanılan alanda, bisiklet yolu ve koşu yolu, kaldırım, sahil düzenlemesi ve rekreasyon uygulamalarını molasız yürütüyor. 

1000 ARAÇLIK OTOPARK

Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda Adnan Menderes Sahil Yolu’nda yeni otopark kazanımları için özel planlama yapan Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, 3 kilometrelik güzergahta muhtelif büyüklüklerde toplam 1000 araçlık otopark alanı oluşturmak için mesaisini sürdürüyor. Sahil yoluna paralel, engellilerin yararlanacağı cep otoparklarının imalatına özen gösteren Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, genel kullanım için de müsait boş alanları otoparka dönüştürüyor.

BİCİ BİCİ VE SAHLEP SATICILARI İÇİN BÜFELER

Yürüttüğü projeyle Adnan Menderes Sahil Yolu’nu işgallerden arındıran Adana Büyükşehir Belediyesi, bici bici tatlısı ve sahlep satıcıları için de büfeler oluşturuyor. Başkan Sözlü’nün “Esnafı mağdur etmeyeceğiz” sözü doğrultusunda imalatı tamamlanan tek tip büfeler, görüntü kirliliğine meydan vermeden konuşlandırılıyor. Büfelerin kümelendiği alanlarda içme suyu, kanalizasyon, parke taş ve ışıklandırma çalışmaları da Adana Büyükşehir ekiplerince yapılıyor. 

AHŞAP TERASLAR VE KENT MOBİLYALARIYLA DONATILIYOR

Yürüttüğü projeyle Seyhan Baraj Gölü’nü peyzaj sanatlarıyla bütünleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi, Adnan Menderes Sahil Yolu’nda mevcut ağaçları koruyup, yeni fidanlar dikiyor, mevsime uygun çiçek ve çim ekimiyle görkemli bir tablo oluşturuyor. Geniş kaldırımlara ilave olarak göle uzanan ahşap teraslar kazandıran Büyükşehir ekipleri, umumi tuvaletler, çeşmeler ve kent mobilyalarının montajını da eş zamanlı yürütüyor.

KİTAP ANITI VE ÖZGÜRLÜK HEYKELLERİ 

Marina Park Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nda birincilik ödülü kazanan projeden yararlanılarak yenilenen Adnan Menderes Sahil Yolu’na dünyanın en büyük Kitap Anıtı’nın kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına düzenlenen 3. Adana Uluslararası Adana Taş Heykel Sempozyumu’nda ortaya çıkan heykelleri de Seyhan Baraj Gölü kıyısına taşıdı. Türkiye, İtalya, Polonya, Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Çin ve Hindistan’dan 10 heykeltıraşın yaptığı eserler, görkemli peyzaj uygulamalarıyla bütünleşti.