Adana Büyükşehir Belediyesi, kent halkının ortak kullanım alanı olan Seyhan Baraj Gölü kıyısında uygulamaya koyduğu Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’nde çalışmalarını dört koldan sürdürüyor. Adana’nın prestijini yükseltecek vizyon projede bir yandan kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu, yol, kaldırım ve otopark çalışmaları devam ederken, diğer yandan yeşillendirme, peyzaj ve ışıklandırma düzenlemeleri yürütülüyor. 

DÜNYA KENTLERİNİ KISKANDIRACAK SAHİL ŞERİDİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Adana’nın çağdaş dünya kentlerini kıskandıracak bir sahil şeridine kavuşması için uygulamaya koyduğu Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’nde belediye ekipleri molasız çalışıyor. Adana Valiliği, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Milli Emlak Bölge Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) ve Peyzaj Mimarları Odası’nın katkılarıyla yürütülen dev projenin tüm görkemiyle ortaya çıkması için Adana Büyükşehir Belediyesi tüm imkanlarını seferber ediyor. 

PEYZAJ SANATLARI SEYHAN BARAJ GÖLÜ’YLE BÜTÜNLEŞİYOR

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) güzergah boyunca kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu hatlarını yenilerken, Fen İşleri Daire Başkanlığı yol, kaldırım düzenlemeleri, otopark ve aydınlatma çalışmalarını yürütüyor. Altyapısı tamamlanan alanda ise Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, peyzaj sanatlarını Seyhan Baraj Gölü ile bütünleştiriyor. Daha yeşil ve kent estetiğine uygun peyzaj düzenlemelerine ağırlık veren Büyükşehir ekipleri, Adnan Menderes Bulvarı’nda mevcut ağaçları koruyup, yeni fidanlar dikiyor, mevsime uygun çiçek ve çim ekimleriyle eşsiz bir tablo ortaya çıkarıyor. 

KENTİN NABZI SAHİLDEKİ ETKİNLİKLERDE ATACAK 

Marina Port Ekolojik Çekim Merkezi Proje Yarışması’nda birincilik ödülü alan projeden yararlanılarak hazırlanan Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi’nde mevcut bulvar bir şeridi trafiğe kapatılarak yerine, bisiklet ve koşu yolu, kaldırım, sahil düzenlemesi ve rekreasyon uygulaması yapılıyor. Adnan Menderes Bulvarı, kesintisiz bisiklet yolları, yaya ve koşu yollarıyla konser, festival gibi çok sayıda kültürel etkinliğin yapılacağı cazibe merkezine dönüşüyor.