Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Türk-İş'e bağlı sendika başkanları ve üyelerin katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Şube Başkanlarının ve üyelerinin ellerinde Türk Bayrakları ile toplantıya katılması ise, dikkat çekti. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, 15 Temmuz darbe girişimine karşı herkesin kenetlendiğini hatırlatarak, “Buradan da görüldüğü üzere bu toprak üzerinde yaşayanlar olarak  Cumhurbaşkanı olsun, Başbakanı olsun, C.H.P’si olsun M.H.P’si olsun, Türk’ü olsun, Kürdü olsun, Lazı olsun, Çerkezi olsun, Arabı olsun, Boşnakı olsun hep birlikte haykırarak tek  devlet, tek millet ve tek bayrak demişlerdir. Bu birlik beraberliğin inşallah hiç bozulmadan böyle devam etmesini yüce Allahmından niyaz ediyorum” dedi. Emperyalist güçlerin Türkiye üzerinden oyunlar oynamak istediğini de ifade eden Edip Gülnar, “Türkiye'miz çok önemli bir bölgede olduğu malumlarınız. Onun için de bu bölgede lider konumuna gelmesinden rahatsızlık duyan başta Amerika olmak üzere emperyalist güçler destek verdikleri terör örgütlerinin PKK, IŞİD ve PYD'nin bu saldırıları asla amacına ulaşmayacaktır” diye konuştu.

“17/25 ARALIKTA BAŞARILI OLAMADILAR 15 TEMMUZ’U DENEDİLER”
Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ise, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ilk kumpasının 17-25 Aralık olduğunu, başarılı olamayınca da 15 Temmuz kalkışmasına giriştiklerini söyledi. Geçmişteki darbe girişimlerinde halka helikopterlerle, tanklarla ateş açılmadığını anlatan Ağar, “15 Temmuz'da bu harekat gerçekleşseydi bugün bu salonda yoktuk. Belki de birçoğumuz Ankara Mamak'ta kazılan çukurların içinde canlı, canlı gömülecektik. Ama bu asil millet tankların, topun önüne çıktı, tankların altına yattı, bu ülkeyi teslim etmedi. Demek ki millete rağmen hiçbir şey olamadığını bir daha gösterdi milletimiz” şeklinde konuştu.
Ağar, olası bir savaş halinde Türk milletini Suriyeliler gibi kabul edecek bir ülke olmadığını da ekledi.
Ağar ayrıca, asılsız bir şekilde FETÖ'cü ihbarı yapanların cezalandırılması gerektiğini söyleyerek, “İhbar asılsız ise asılsız ihbarlar da cezalandırılmalı. Vatandaşın suçu yoksa veya birbirinden hoşlanmamıştır, düşmandır, bunlar FETÖ'cü olarak nitelendirilince adliyedeki savcılar bu asılsız ihbarlarla mı uğraşacak? Elbette ki nerede FETÖ'cü varsa bu ülkenin hainidir, vatan hainidir” ifadelerini kullandı.