Yemekte bir konuşma yapan AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, 23 yıl önce kurulan Adana Genç İş Adamları Derneği’nin, iş dünyası ve kamuoyu tarafından dikkatle takip edilen güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.

AGİAD’ın gücü

Noyaner, “Başkanlık görevini gururla sürdürdüğüm AGİAD, sivil toplum kuruluşlarının örgütlenmelerinde öncülük etme misyonuna sahip, birbirinden kıymetli 343 üyesiyle, dünyanın 117 ülkesine 186 milyon dolarlık ihracat yapan, Adana ekonomisinin yüzde 12’sini oluşturan 4.4 milyar dolar ciroluk değer üreten iş yerlerinde 33 bin kişiyi istihdam eden, Adanamız’da ve bölgemizde iş çevreleri ve kamuoyu tarafından ciddiyetle takip edilen güçlü bir sivil toplum kuruluşudur.”dedi.

 

Göreve geldiğinden bu yana geçen bir yıllık süre içinde yapılan çalışmaları özetleyen Sefa Noyaner, “ Bu bir yıl içinde yönetim kurulundaki değerli arkadaşlarımla birlikte AGİAD’a yakışır hizmetler üretmeye çalıştık. Kentimizin tanıtılması, bölgemizin kalkınması çabalarına katkı koyacak faaliyetlerde bulunduk. Türkiye’nin ünlü pilotlarının katıldığı ulusal TV’lerden naklen yayınlanan V Challenge-Volkicar yarışlarını yaptık. Bu yarışlar Adana için büyük tanıtım vesilesi oldu.

Genel kurul ve zirve etkinlikleri

İş çevrelerinden büyük takdir gören Çukurova SİFED ve TÜRKONFED Genişletilmiş Genel Kurulu’na ev sahipliğini yaptık. TÜSİAD Başkan Vekili Şükrü Ünlütürk ‘ün de katıldığı bu toplantının bir uzantısı olarak TÜSİAD Başkanı sayın Cansen Başaran Symes’le AGİAD olarak bir görüşme gerçekleştirdik.

Adana’da Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde oturum sponsoru olduk. “Şehrin Geleceği Geleceğin Şehri “ toplantısında açılış konuşmasını yaparak  Adana’nın kentsel geleceği hakkında AGİAD’ın görüşlerini anlattık.

 

Adana’nın Oscar’larını verdik

Adana’ya ve ülkemize kazandırmak için elini taşın altına koyan, markaları ve üretimleriyle fark yaratan iş adamlarımızı ödüllendirdiğimiz  AGİAD İş ve Meslek Ödüllerimizin  6.’sını ise rekor bir katılımla gerçekleştirdik. Törenimiz o kadar büyük ilgi gördü ki, sponsorluk tekliflerinin hepsini karşılayamadık ve gelecek yıllar için değerlendirmeye aldık. Adana’nın Oscarlar’ı olarak adlandırılan ödüllerimiz, sadece Adana ve Bölgemizde değil tüm Türkiye’de, geniş yankı uyandırdı.

 

Milletvekillerini konuk ettik

7 Haziran seçimleri öncesi, siyasi partilerimizin şimdi milletvekili olan adaylarını  “AGİAD milletvekili adaylarını dinliyor” adlı  toplantılarımızla konuk ettik, görüşlerini aldık, AGİAD olarak Adana adına onlara beklentilerimizi aktardık ve önerilerimizi sunduk.

 

Marinaport

AGİAD olarak bu güne kadar yaptığımız hizmetlerin içinde ayrı bir yere sahip koyabileceğimiz, Adana’nın vizyon projesi olan ve tamamlandığında kentimizin çehresini değiştirecek, Adana’yı yeni bir cazibe merkezi yapacak, sosyal , kültürel , ekonomik yönden gelişmesine çok ciddi katkıda bulunacak Marinaport Projemizin gerçekleşmesi için çabalarımız yoğun biçimde sürüyor.

 

Marinaport için şu ana kadar devlet ve siyaset kanadına yaptığımız bütün başvurulardan olumlu geri dönüşler almaktayız. Başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, tüm kent yöneticilerimiz, tüm partilere mensup siyasetçilerimiz projemize destek vermektedirler. İnşallah, Marinaport’u  Adana’ya AGİAD’ın bir eseri olarak armağan edeceğiz.

 

Derneğimiz tarafından Adana eğitimine kazandırılmış olan ve halen eğitim-öğretimin 37 derslikte, 2 bin 300 öğrenciyle başarıyla sürdüğü, öğrencilerinin ulusal yarışmalarda projeleriyle peş peşe birincilik ödülleri aldığı AGİAD Ortaokulumuza desteğimizi sürdürüyoruz.”

 

Kadın Platformuna teşekkür

 

Noyaner, kurdukları AGİAD Kadın Platformu ile de üye eşleri arasında kaynaşma ve dayanışmayı güçlendirici faaliyetlerde bulunulduğunu belirtti ve “AGİAD Kadın Platformu Başkanı eşim Burcu Noyaner ile Fatma Uğurlar ve Gülümsün Adalı başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerimize, eşlerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

AGİAD Başkanı Sefa Noyaner sözlerinin sonunda dernek olarak “Adana için çalışmaya devam edecekleri” mesajını verdi ve Ramazan ayının tüm dünyaya barış getirmesi temennisinde bulundu.