AGİAD Başkanı Tamer Gülcan, 31 Mayıs’ta yapılan kongre ile yeni yönetimin işbaşına geldiğini belirterek, “Yeni dönemde daha sinerjik bir yönetim oluşturduk. Güzel projelerimiz var. Sizlerin de katkılarıyla bu projeleri hayata geçirmek istiyoruz. İyi projeler üretmek isteyen bir ekibiz. Sizin başkanlığınızda Adana’yı iyi yerlere taşımak istiyoruz. Hedefimiz öncelikle Adana’da birlikteliği sağlamak” dedi.
Hazırladıkları projelerle ilgili bilgi de veren Tamer Gülcan, Seyhan Baraj Gölü’nün etrafındaki yapılaşmanın farklı bir anlayışla ele alınmasını gündeme getirdi. Ayrıca Ankara’da bir “Adana genel sekreterliği” kurulmasını öneren Tamer Gülcan, bu şekilde Adana’nın projelerinin Ankara’da takip edilebileceğini anlattı.
Tamer Gülcan, yerli ve yabancı yatırımcıları Adana’ya çekmek için “nedenadana.com” adresiyle bir site oluşturulduğunu açıkladı.
Bu konularda Zihni Aldırmaz’dan destek isteyen Tamer Gülcan, STK Vadisi oluşturmak istediklerini belirterek, bunun yapımı için yardım beklediklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise, Adana’da sivil toplum kuruluşlarının çok güçlü olduğuna dikkat çekti.
Sivil toplum kuruluşlarının her sorunu çözebilecek kapasitede olduğunu ifade eden Zihni Aldırmaz, “Sivil toplum kuruluşu temsilcileri hem kendi işlerinde başarılı hem de topluma bir şeyler verme gayretinde. Sizlerle birlikte olmak, çalışmak, projelerinize destek olmak bize mutluluk verir” şeklinde konuştu.
Çukurova’nın büyük ve muhteşem bir coğrafya olduğunu anlatan Zihni Aldırmaz, sahili, ovası ve dağlarıyla 10 milyon nüfuslu bu coğrafyanın İstanbul’dan sonra ikinci büyük metropol olduğunu belirtti. Zihni Aldırmaz, “Bütün projelerinizde maddi manevi yanınızdayım. Ortak Akıl Ortak Başarı budur. Toplumun benimsediği projeler başarılı olur. Biz de toplumda her kesimin fikrine açığız. Elimizden gelen desteği veririz” dedi.
Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan’a Çukurova’da Doğa ve Tarih kitabını hediye etti.