AHAS Başkanı Güner Akkaya, 12-16 Nisan tarihleri arasında Brezilya’nın Castello kentinde gerçekleştirilecek olan PNC Paragliding World Cup-Brasil 2013 şampiyonasında ülkemizi temsil edecek 7 sporcudan 4’ünün AHAS’tan seçildiğini belirtti.

Bu durumun Adana’da yamaç paraşütü sporunun ne kadar geliştiğini gösterdiğini kaydeden Güner Akkaya, “Bu başarıyı bize her zaman destek olan Sayın Başkanımız Zihni Aldırmaz’a borçluyuz. Sayın Başkanımız Zihni Aldırmaz Türkiye’de yamaç paraşütü sporunun gelişmesinde, yaygınlaşmasında ve sevilmesinde büyük pay sahibidir. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Kolombiya ve Güney Afrika’dan sonra Brezilya’da mücadele edecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen Güner Akkaya, “Güney Afrika’da başarılı sonuçlar aldık ama çok küçük puan farkıyla kürsüye çıkma şansını kaybettik. Brezilya’da kürsüye çıkmak istiyoruz. Bunu başaracağımıza da inanıyorum. Hedefimiz Türkiye’yi ve Adana’yı en iyi şekilde temsil etmek. Geçen yıl 9 kupa ve 12 madalya getirdik. Bu yıl da en güzel sonuçları alacağız. Sporun ve sporcunun dostu olan Sayın Başkanımız Zihni Aldırmaz’a kazandığımız başarılarla teşekkürümüzü belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.