Mustafa Akdağ, 30 Ağustos ve 31 Ağustos 2018 tarihlerinde sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Gadir Hum Bayramı hakkında şu sözleri sarf etmişti: “Şerefsiz!.. Hz. Ebubekir, Osman ve Ömer’e küfür edilmeye başlayarak, Müslümanlar arasında fitne, fesat ve ayrılık tohumlarının atıldığı güne bayram diyorsun. Müslümanların bayramı Ramazan ve Kurban’dır. Fitne ve fesadın sahibine de gününe de lanet olsun.”
“Şerefsizler!.. Hz. Ali’nin 32 yıl boyunca; isyan etmediği, kin gütmediği itaat edip, yardımcı olduğu Hz. Ebubekir, Osman ve Ömer’e hakaret ediyorsunuz. Hz. Ali adına muhterem sahabelere iftira ediyorsunuz. Üstelik iftira gününe bayram diyorsunuz. ZALİMLER, HAİNLER, MÜNAFIKLAR”

“Toplumca kaynaşmaya, birliğe, beraberliğe ve hoşgörüye ihtiyacımız olduğu bu günlerde Arap Alevisi yurttaşlarımızın Gadir Hum Bayramına yönelik çirkin bir saldırı, açıkça ötekileştirme ve ayrıştırmadır” diyen Av. Küçük, yazılı açıklamada bulundu.

Av. Küçük, mesajında;

“Etnik, bölgesel ve dinsel çatışmaların etki alanını alabildiğine artırdığı günümüzde zengin kültürüyle bütün düşünceleri harmanlayıp, din, mezhep, inanç ayırımı yapılmaksızın tüm insanları kucaklayan Gadir Hum Bayramı; farkı kültür ve inanç mensubu insanların sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde birlikte yaşayabildiğinin en önemli göstergesi haline gelmiştir. Yüzyıllardan beri süre gelen bu hoşgörü ve kardeşlik iklimini bozmaya kimsenin gücü yetmez.

Ülkemizde ve toplumumuzda hangi dine ve inanca sahip olursa olsun birçok bayram ve özel günler gibi, Ramazan Bayramı, Paskalya Bayramı, Kurban Bayramı gibi Gadir Hum Bayramı da önemli bir gündür. Ama en önemlisi bu özel günler ve bayramlar kutlanırken hiçbir gönül, hiçbir ayak, hiçbir el, hiçbir göz kimseyi ötekileştirmemelidir.

Bu çerçevede birlik ve beraberliğimiz ile dostluk ve toplumsal barışın hakim olduğu, insana insan olduğu için değer verildiği ve din ve vicdan özgürlüğünün Anayasa ile teminat altına alınmış olduğu bu samimi ve huzurlu ortam tüm dünyaya örnek olmalıdır.

Siyasi iktidar mensubu Seyhan Belediye Meclis Üyesinin bu çirkin, hakaret içeren ve toplumu bölmeye yönelik sosyal medya paylaşımlarını esefle kınıyorum. Kişi veya toplulukların inancına yönelik saygısız ifadelerde veya ithamlarda bulunulması kabul edilemez. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu bilmeyen kişiler; yerel de olsa hiçbir koltuğu işgal etmemelidir.

İnsanlığın huzur ve barış özleminin temeli olan sevgi ve hoşgörünün bir hayat biçimi haline geldiği kentimizde kardeşlik, bugün olduğu gibi bundan sonra da hakim olacaktır.

Dayanışmanın,dostluğun paylaşımın, farklılıkları zenginlik sayan kardeşlik ve hoşgörünün teminatı olan Gadir Hum Bayramı kutlu olsun, hep birlikte nice bayramlara.

Kamuoyuna saygıyla sunarım.”