Türkiye'de 3.'sü gerçekleştirilen etkinlikle konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Adana büyürse Türkiye büyür" diyerek kentteki gelişim ve değişimi Türkiye'nin gelişim ve değişimine katkısı açısından değerlendirdiğini belirtti

SANAYİ KURULUŞLARI VE AKADEMİSYENLER ADANA'DA BULUŞTU

TÜBİTAK Marmara Teknokent yürütücülüğünde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı destekleriyle Adana Valiliği,  Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Çukurova Kalkınma Ajansı, Çukurova Üniversitesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Çukurova Teknokent işbirliğiyle düzenlenen 3. Ar-ge Sanayi Akademi Adana Buluşması etkinliği perşembe günü düzenlenen gala yemeği sonrası başladı. İlki Gaziantep, ikincisi Kayseri ve üçüncüsü Adana'da gerçekleştirilen programa yerel, bölgesel,ulusal ve uluslar arası yaklaşık 150 sanayi kuruluşu, akademisyenler, üniversiteler katıldı.

"TÜRKİYE'DE SANAYİ AR-GE ÇALIŞMALARI İLE GELİŞECEK"

Programın açılış konuşmasını yapan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü, Adana'nın beklenen yerde olmadığını ifade ederken, TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek Türkiye'de sanayinin gelişeceğine, savunma sanayinde olduğu gibi %70'lere varan oranda yerli ürünler kullanılacağına inandığını söyledi.

"KAYNAKLARIMIZI MİLLİ ŞİRKETLERE AKTARMALIYIZ"

Programın ev sahipliğini yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Adana'nın kalkınmasının Türkiye'nin kalkınmasına katkı sunacağını ifade ederken, "Türkiye’nin en  büyük ihtiyaçlarından bir tanesi henüz yerli malı kullanma içgüdüsüne erişememiş olması. Yerli, milli, bu ülkede tasarlanmış ürün kullanma alışkanlığını sadece kamudan beklememeli özel sektör de bu eğilim içinde olmalı. Kaynaklarımızı milli şirketlerimize aktarmalıyız. Millet olma bilinciyle bunu yapmalıyız, çünkü Türkiye’de endüstride bir gelişme yaşanacak olursa o milli şirketlerimiz ile yaşanacak" dedi.

Konuşmaların sonunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, organizasyonda emeği geçenlere plaket takdim ederken program, sanayiciler ve akademisyenlerin buluşması ile devam etti.