Akamder, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin i ziyaret ederek; Adana Kamu Müteahhitlerinin ve Adana nın önemli sorunlarını dile getirdiler. Ziyarette ele alınan konuların başında İmar sorunu geldi. Kentsel Dönüşümün Toki haricinde Adana Müteahhitlerinin yapması gereği ve daha birçok sorun dile getirildi.
Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu “Ziyaretimizin ana gayesi olarak Çukurova Belediyesinin İhalelerde şeffaflığı öne çıkmıştır. Bu konuda Başkan Soner Çetine müteşekkiriz. Ayrıca doğrudan teminlerle yapılan işlerde Akamder olarak Adana mızın menfaatleri konusunda desteğimiz belirttik. Ayrıca Kentsel dönüşüm de önceliğin Adana müteahhitlerinde olması gereğine dikkat çektik. Bu konuda Çukurova Belediye Başkanımızın hassasiyetini ve desteğini algıladık. Ziyaretimizin verimli olduğunu ve bu konudaki görüşmelerimizin sık aralıklarla olmasını kararlaştırdık.” Dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise açıklamasında “Akamder in son yıllarda Adana da STK olarak çok büyük bir ivme yakalayarak toplumsal işlevlerde var olduğunu görüyoruz. Bu anlamda Akamder i kutluyorum. Akamder in nazik ziyaretinde önemli kararlar alarak iş birliğimizin süreceğini umuyorum. Bu konuda her türlü desteğe hazırız. İmar Adana da başlı başına bir sorun, genişlemesi lazım. Bu konuda Büyükşehir Belediyesinin önceliği var. Ayrıca Kentsel Dönüşümde Adana Müteahhitlerinin elbette önceliği olmalıdır. Belediye olarak ihalelerde şeffaf olma gayretimiz var.” Diyerek Akamder ziyaretinde memnuniyetini ifade etti.