Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ALTEK Yapı Market sahibi Ömer Tekdemir, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Çukurova Üniversitesi dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu açılış konuşmasında “Akamder olarak sosyal sorumluluk düsturumuza binaen sektörümüzün geleceği olan kardeşlerimizi teşvik ,güven ve gelecek açısından yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bu ilk Baret ve Yelek etkinliğimiz geleneksel olarak sürdüreceğiz. Bunun için protokol imzalayacağız. Mimar ve Mühendis kardeşlerimize başarılar diliyor ve Akamder olarak her konuda yanında olacağımızın altını çiziyoruz. Projemize destek olan ALTEK e Ömer Tekdemir ise teşekkür ediyoruz.” Dedi.
ALTEK Yapı Market sahibi Ömer Tekdemir ise “Bu anlamlı etkinliğe katkı sağlamamıza vesile olan Akamder e teşekkür ederek desteklerinin süreceğini “ ifade etti.

Vali Mahmut Demirtaş, etkinlikte yaptığı konuşmada Çukurova Üniversitesi ile AKAMDER’ in birlikte organize ettikleri, “İlk Baretim-İlk Yeleğim” etkinliğinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, İnşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu hatırlatan Vali Demirtaş, “Özellikle 2001 krizi ile birlikte yurtdışına açılan Türk müteahhitlik firmaları, dünyada önemli bir konuma yükselerek Çin’den sonra ikinci sırayı almıştır. Yapı sektörü, yaklaşık 200 sektörü doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir. Bu sebeple ülkemizin ve şehrimizin ekonomik büyümesinde, istihdama katkı noktasında büyük bir rol oynamaktadır” dedi.
Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar ise “Akamder in hassasiyetinden dolayı memnuniyetini dile getirerek bölüm başkanları Prof. Dr. İsmail Hakki Çağatay ve Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli ye katkıları için teşekkür” etti.
Konuşmaların arkasından; Vali Demirtaş, ve konuklar hem baret yelek giydiler hemde Çukurova Üniversitesi Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Fakülteleri 1. sınıf öğrencilerine baret ve yeleğini giydirdi.
 
Etkinlik Çukurova Üniversitesi ile AKAMDER ’in  bu yıl ilk kez düzenledikleri “İlk Baretim-İlk Yeleğim” Projesi’ni geleneksel hale getirmek için Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay ve Doç. Dr. Duygu Saban Ökesli tarafından imzalanan protokol ile son buldu.