Akamder Adana Tapu Kadastro Müdürlüğüne atanan Mustafa Şen’e hayırlı olsun ve tebrik ziyaretinde bulundu. Temel gaye olarak Adana için olumlu çalışmaları ilke edinen Adana Kamu Müteahhitleri Şen’e Tapu ile alakalı sorunlar ve vatandaşlarımızın isteklerine tercüman oldular.

AKAMDER’DEN TAPU’YA ÜÇ ÖNERİ!

Adana Kamu Müteahhitleri (AKAMDER) Adana Tapu Müdürlüğüne yeni atanan Mustafa Şen’i ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Tapu Müdürü Mustafa Şen le Adana ile alakalı Tapu sorunları konusunda istişarede bulundular.
Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu açıklamasında; “Akamder olarak temel hedeflerinin insan odaklı hizmet”  olduğunun altını çizerek “Tapu Kadastro Müdürlüğü olarak Adana da yoğun bir hizmetle iştigal ettiklerini ancak sorunlarında çözüm beklediğini” belirtti. Ayrıca “belli başlı olarak öne çıkan eksiklerin; 


BELEDİYELERİN TAPUDA HARÇ VE DİĞER TAHSİLATLARINI YAPABİLECEKLERİ BİRİM KURULMASI

1.) “Belediyelerin emlak tapu kaydı harç ve diğer türlü tahsilat ve belgelerde önemli sıkıntılar yaşandığını bunu Seyhan Belediyesi bir birim kurarak Tapu Müdürlüğünde bunu sağladığını ama diğer Belediyelere de aynı imkân sağlanarak hem Tapu işlemlerinin uzamaması hem de vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağını” ifade etti. 

TAPU DA PARA ALIŞ VERİŞLERİNİN GÜVENLİ ŞEKİLDE SAĞLANMASI İÇİN PARA SAYMA MAKİNASI VE ÖZEL ODA

2.)“Diğer bir husus olarak Müteahhit ya da emlak alım satım işlemlerinde orta yerde para sayma para verme konularının etik olmadığını üstelik sakıncalı olduğunu, bunu çözümü noktasında zaman kazanmak ve başka endişelere mahal vermemek adına gerekirse bir para sayma makinası ve bir oda sağlanmasıyla kesin çözüm sağlanacağını” açıklayan Başkan Karslıoğlu son olarak 

TAPU DANIŞMA BİRİMİNİN DAHA HOŞGÖRÜLÜ VE HİMEMETE ENDEKSLİ HALE GETİRİLMESİ

3.)“Elbette büyük bir kentin yoğunluğun da Tapu Hizmetlerinin küçümsenmeyeceğini ancak Danışma ve hizmet veren görevlilerin vatandaşlara daha özverili olmasının” gereğine dikkat çekti.
Adana Tapu Kadastro Müdürü Mustafa Şen de açıklamasında “Akamder in ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek” teşekkür etti. Ve konuşmasında “Tapu ile alakalı sorunların doğru olduğunu bunlarla alakalı çalışmalara başladıklarını inşallah en kısa zamanda çözüleceğini ve Akamder in hassasiyetinden dolayı” memnuniyetini dile getirdi.
Son olarak Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğu “sorunların çözümü noktasında kendilerine her türlü maddi ve manevi desteği vereceklerini” ekledi.