Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu “Demokrasinin geliştirilmesi, İnanç özgürlüğünün temel hak olarak benimsenmesi ilkesine ve buna bağlı olarak Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş yılında Biz biriz, beraberiz, birlikte Türkiye'yiz. Bizi kimse bölemeyecek. Atatürk'ün de söylediği gibi, Türkiye Cumhuriyetini muasır devletler seviyesine çıkartmak için her türlü fedakârlığı yapacak, kararlı ve azimli bir şekilde çalışarak bunu da başaracaktır. Tüm konuklarımızın üyelerimizin ve vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum." Dedi.
Otopratik-İspirler firmasının sponsor olduğu etkinlikte Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, KIZILAY Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da günün mana ve ehemmiyetine dair konuşmalar yaptılar. Akamder in Adana nın STK olarak önemli katma değerlerinden olduğunu vurgulayan konuklar ayrıca misafirperverlikleri için Akamder Başkanı Mustafa Karslıoğlu na teşekkür ettiler.

Adana nın sektör olarak önde gelen firmalarından olan Otopratik – İspirler yönetim kurulu Başkanı Fatih İspir ise konuşmasında “insan hayatının ve yaşam kalitesinin önemine dikkat çekerek, işletme olarak yenilikçi bir kurum olduklarını ve kaliteye önem verdiklerine dikkat çekerek; bu fırsatı bize sağlayan Akamder’e teşekkür ederek tüm insanlarımızın Cumhuriyetini kutluyorum.” Dedi.