40 sivil toplum temsilcilerinin biraraya gelmesiyle kurulan Adana kadın Danışla Merkezi ve Sığınmaevi Derneği (AKDAM) 13 yaşına girdi. 12 projelerle dolu geride bırakan AKDAM'ın üyeleri dernek başkanı Münire Dağ'ı evinde ziyaret ederek onur plaketi verdi.
1998'DE KURULMUŞTU
AKDAM, 1998 yılında Adana Kadın kuruluşları Birliği bünyesinde yer alan 40 derneğin temslilcilerinin bir araya gelmesiyle kurulmuştu. 12 yılı geride bırakan AKDAM, 7 yıldır Kent Konseyi ile protokollü olarak Kadın Danışma-Dayanışma merkezi'ne işletiyor.
AKDAM gönüllüeri ayrıca, Adana Barosu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü,  Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi, STGM Adana ve Kadın Kuruluşları Birliği ile ortak çalışmalar yürütüyor. Dernek üyesi uzmanlar, ayrıca, Emniyet Müdürlüğü desteğiyle 2 kez Adana'daki polis merkezlerini tarayarak kadıa yöelik aydınlatıcı çalışmalar yaptı.
GÖNÜLLÜ NÖBET
Bu arada, kadına yönelik şiddet alanında yaptığı başarılı çalışmalar, projeler ve kampanyalarla adını Türkiye genelinde duyuran ve Adana'nın markası haline gelen AKDAM Derneği üye sayısını 60'a yükseltirken, 15 aktif üyesi Danışma-Rayanışma Merkezi'nde gönül nöbet tutuyor.
AKDAM, yaklaşık 3 yıldır süren Hollanda Dışişleri Bakanlığı destekli Matra Programı çerçevesinde STK ortağı olarak "Dove- Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi"ni Ankara KEİD Derneği ile birlikte yürütüyor.
BAŞKANA ONUR PLAKETİ
öte yandan, AKDAM üyeleri, derneğin kurucu üyelerinden ve 3 dönemdir başkanlığını yürüten Münire Dağ'a onur plaketi verdi.
Münire Dağ'ı evinde ziyaret eden AKDAM Saymanı vev Dove Proje Koordinatörü Çiğdem Akça,  AKDAM Sekreteri Av. Muhal L. İkikardeş, TKB Adana Şubesi Başkanı ve AKDAM kurucu üyesi Ayşe Birgölge, TKB Adana Şubesi 2. Başkanı Dudu Nermin, AKDAM kurucu üyelerinden Berrin Ünlü, Dursun Önortaç, Aycan Göksu; AKDAM Yönetim Kurulu yedek üyeleri Hadiye Erdinç, Hanife Özgür, Nihal Yeğen, Pakize Koç; AKDAM Denetleme Kurulu üyeleri Şükran Genç ve Sevim Kara hazırladıkları onur plaketini Münire Dağ'a verdi.
"Kadınlar vardır. Kadınlar her yerde" diyen AKDAM üyasi kadınlar, kadın dayanışmasının sonsuza kadar süreceğini ifade etti. AKDAM üyeleri, sığınıaklara ihtiyaç duyulmayan günlerin özlemini yaşadıklarını belirterek, dernek çalışmalarının ve özellikle kadın danışma merkezine başvurarak yardım talebinde bulunan kadınları boş çevermemenin kendileri açısından çok önemli olduğunu kaydetti.