Fen ve Teknoloji dersi öğretmenleri Şahsuvar Ali Caf ve Emre Reyhanioğlu ile Sosyal Bilgiler öğretmeni Pınar Tekgül tarafından organize edilen bilgi yarışmasına; 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan yarışmada öğrencilere Fen ve Teknoloji ve Sosyal Bilgiler derslerinden 3’er soru, genel kültür kategorisinden de 5 soru yöneltildi.

 

MUTLULUKLARINI PAYLAŞTILAR
Öğrenciler arasında rekabet ve bilgi düzeyinin arttırılması amacı ile organize edilen yarışmada, söz konusu sorulara verilen yanıtların ardından 8. sınıflarda 8-A sınıfı 60 puanla birinci olurken, 7. sınıflarda 90 puanla 7-B, 6. sınıflarda 60 puanla 6-A sınıfı birincilik elde etti. ‘Geleneksel 2. Fen-Sosyal ve Matematik Bilgi Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler, mutluluklarını arkadaşları ile paylaştı.

 

“ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ARTTI”

Yarışma ile ilgili olarak genel bir değerlendirmede bulunan Sosyal Bilgiler öğretmeni Pınar Tekgül, bilgi yarışması ile birlikte öğrencilerin derslere daha fazla ilgi gösterip, daha başarılı bir grafik ortaya koyduğunu anlattı. Bu tür etkinlikler ile birlikte öğrencilerin, ders dışındaki genel kültür seviyelerini de ölçme fırsatı bulduklarını kaydeden Tekgül, yarışmanın geleneksel hale getirildiğini ve artık belirli periyotlarda düzenli olarak yapılacağını söyledi.