Başkan Karalar’ın ilçe genelinde başlattığı asfalt hizmeti ile yıllardır şehirde ulaşım anlamında yaşanan güçlüklerde bir bir ortadan kalkıyor.

Seyhan’ın en eski yerleşim birimlerinden olan Akkapı ile Camuzcu Mahalleleri arasında yılların ihmali sonucu bakımsızlıktan kullanılamayan 5,5 kilometrelik güzergâh Zeydan Karalar’ın talimatı ile gerçekleştirilen yol genişletme çalışması ve statik kaplama sayesinde ‘otoban kalitesinde’ pırıl pırıl bir yol haline getirildi. Açılan yeni yol sayesinde onbinlerce mahallelinin yıllardır kullanmak zorunda kaldıkları 12 kilometre uzunluğundaki eski yol 5,5 kilometre birden kısaldı. Kısalan yol eski ve daha uzun güzergâhı her gün kullanmak zorunda kalan binlerce Seyhanlıyı rahatlattı.

Akkapı ile Camuzcu Mahalleleri arasında bulunan 5,5 kilometrelik yeni yolun hizmete açılması nedeniyle bölgeye gelen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Başkan Karalar vatandaşların sevgi gösterisiyle karşılandı. Açılan yeni yol hem iki büyük mahalle arasındaki mesafeyi kısalttı hem de aynı güzergâhı kullanmak zorunda kalan çok sayıda mahallelinin işine yaradı. Bölge halkının genellikle sebze ve meyve üreticisi olduğunu belirten vatandaşlar, semt pazarlarına giden ürünlerin daha kısa yoldan ulaşımını sağlayan yolun açılması nedeniyle Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Üreticiler ulaşım giderlerinin azalmasının ürünlerin fiyatlarının düşmesini de sağlayacağını ifade etti.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın hizmete giren yolda inceleme yapmak üzere gittiği bölgede bir de açılış gerçekleştirdi. Başkan Karalar, yol güzergâhında faaliyet gösterecek olan büyük bir besi çiftliğini hizmete açtı. Mehmet Ali Özgentürk ve Zeynel Özgentürk’e ait besi çiftliğinin açılışını yapan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Üreticilerimizin sayılarının artması bizi çok sevindiriyor. Çünkü üretimin artması demek işsizliğin azalması anlamına geliyor. Üretimin artması demek ekonominin büyümesi anlamına geliyor. Bu anlamda sanayicilerimizin, üreticilerimizin her zaman yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.