Adanahabermerkezi.com 

Akkapı Mahallesindeki işyeri önünde bir araya gelen ve çok büyük bölümü Akkapı Mahallesinde yaşayan yaklaşık 600 çalışan tavukların açlıktan ölmemesi ve kendilerinin de ekmek kapısı olan işyerlerinin kapanmaması için eylem yaptı. İşverenin her zaman işçilerin hakkını zamanında ödediğini ancak girdi maliyetlerinin sürekli artmasına rağmen tavuk fiyatının artmaması nedeniyle şirketin konkordato başvurusu yapma durumuna geldiği belirtildi. İşverenin kendilerine borçlu olmadığını belirten işçiler sıkıntının aşılarak ekmek kapıları olan işyerlerinin kapanmaması için eylem yaptıklarını kaydettiler.

Gözyaşları içinde biraraya gelen işçilere, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer ile CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay’da destek verdi.

İşçilerin yanında olduklarını deklere eden CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer ile CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay, birer konuşma yaparak işçilerin yanlarında olduklarını kaydettiler.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer ile CHP Adana İl Başkanı Emrah Kozay, işçilere destek vermenin yanı sıra girişimlerde bulunarak sorunun aşılması için mücadele etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, işçilerin yanından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı arayarak sorunu anlattı. Bakan Pakdemirli ve Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın duyarlılığı sayesinde ilk etapta yem alınamadığı için açlıktan ölme ile karşı karşıya kalan Ceyhan’daki çiftliklerdeki 3 Milyon tavuk için yem sorunu çözüldü. Diğer sorunların aşılması için görüşmelerin süreceği öğrenildi.