Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde kızının doğum günüde tabancayla öldürülen petrol mühendisi Ömer Cemil Sanal cinayetinin azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Dörtyol İlçesi’nin AK Partili Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu ile kardeşi Reşit’in serbest bırakılmasıyla ilgili yapılan itiraz red edildi. 
Belediye Başkan Selimoğlu’nun, AK Parti Antakya Belediye Başkanlığına aday adayı olması nedeniyle kendine komplo kurulduğunu iddia ettiği belirtilirken öldürülen Sanal Ailesinin avukatı Bülent Akbay, cinayetin 35 milyar dolarlık akaryakıt kaçakçılığı ve alınan rüşvetler nedeniyle işlendiğini belirterek, “Ölüm emrini belediye başkanı Fatma hanımın verdiğini sanıyoruz, kiralık katile de 1 trilyon verildiği söyleniyor” iddiasında bulundu. Av. Akbay, cinayetin ardından bir tanığın ifade veremeden intihar ettiğini, katilin babasının ise ortadan kaybolduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın nikah şahitliğini yaptığı AK Partili Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu ile kardeşi Reşit Görgen’in 6 yıl sonra tutuklanmalarına neden olan Delta Gaz Müdürü Petrol Mühendisi Ömer Cemil Sanal’ın öldürülmesi ile ilgili yaşananlar şöyle gerçekleşti.
KIZININ DOĞUM GÜNÜNE GİDERKEN ÖLDÜRÜLDÜ
Yurtdışında bir süre çalıştıktan sonra Türkiye’ye dönen Petrol Mühendisi Ömer Cemil Sanal, 7 Mart 2007’de kızının doğum günü için otomobiliyle evine giderken önü kesildi, dövülüp, başından ve göğsünden tabancayla vurularak öldürüldü. Katil zanlısı olarak Cenk Uygur yakalanıp İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 yıl ağır ceza mahkemesine çarptırıldı.
HARD DİSKTE AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI BELGELERİ
Petrol Mühendisi Sanal’ın Ailesi davanın peşini bırakmadı. Sanal’ın öldürülmesinin ardından yakılan bilgisayarındaki hard diskteki bilgileri kardeşleri çözdürdü. Hard diskte, ‘Akaryakıt kaçakçılığı, rüşvet ve şantaj’ bilgilerine ulaşıldı.
TANIK İNTİHAR ETTİ
Ayrıca, cinayetten hemen sonra Cumhuriyet Savcısına ifade verecek olan işyerinde çalışan işçilerden Murat Gültekin intihar etti.
KATİLİN BABASI KAYBOLDU
Yine bilgisine başvurulması istenen katil zanlısı Uygur’un babası Mehmet Uygur kayıplara karıştı. O günden beri Uygur’dan haber alınamadı.
KADIN BELEDİYE BAŞKANINA SUÇLAMA
Cinayet ve ardından yaşanan esrarengiz olaylar üzerine Sanal kardeşler Avukatları Bülent Akbay ile birlikte Sanal’ın akaryakıt kaçakçılığını engellemek istemesi nedeniyle çıkar amaçlı bir suç örgütü tarafından öldürüldüğü iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, akaryakıt kaçakçılığının yapıldığı bölgenin Yeşilköy belde sınırları içinde olması nedeniyle Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu ile belli bir süre Delta Gaz’da çalıştıktan sonra ayrılan kardeşi Reşit’in de cinayetle ilgisinin bulunduğu yönünde iddialara yer verdi.
ÖZEL YETKİLİ MAHKEME SORUŞTURUYOR
Dörtyol Cumhuriyet Savcısı, Belediye Başkanı Selimoğlu ve kardeşi Reşit’in o dönem ifadelerine başvurdu. Ardından, cinayet olayının ardında ‘akaryakıt kaçakçılığı, şantaj, rüşvet’ olaylarının bulunabileceği iddiasıyla soruşturma dosyasını görevsizlik kararıyla o zaman yürürlükte olan Adana’daki Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. 
6 YIL SONRA TUTUKLANDILAR
6 yılı aşkın süredir devam eden soruşturma kapsamında AK Partili Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Selimoğlu ile kardeşi Reşit, ek savunma için Adana Adliyesi’ndeki savcılığa çağrıldı. Soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Kanunu’nun 10’uncu maddesiyle yetkilendirilmiş Cumhuriyet Savcısı, kadın belediye başkanı ve kardeşini iddiaya göre, ‘cinayete azmettirme’ suçuyla tutuklanmak üzere mahkemeye sevketti. Özgürlük hakimi de dün akşam geç saatlere kadar süren sorgu sonunda her ikisini de tutukladı.
TUTUKLAMAYA İTİRAZ REDDEDİLDİ
Avukatları karara itiraz etti. İtiraz red edilip, belediye başkanı ve kardeşinin tutukluluğunun devamına karar verildi. AK Partili Belediye Başkanı Selimoğlu Adana’nın Karataş İlçesi’ndeki Karataş Kadın Cezaevine, kardeşi ise Adana F Tipi Cezaevine götürüldü.
’35 MİLYAR DOLARLIK AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ’
Sanal Ailesi’nin avukatı Bülent Akbay, 6 yılı aşkın süre sonra öldürülen Petrol Mühendisi Ömer Cemil Sanal cinayetinin aydınlığa kavuşması için önemli gelişmeler yaşanmaya başladığını söyledi. Sanal’ın 35 milyar dolarlık akaryakıt kaçakçılığını engellemeye çalıştığı için öldürüldüğünü ısrarla iddia ettiklerini belirten Av. Akbay, “Öldürülen Ömer Cemil’in kardeşleriyle 7 yıldır yılmadan usanmadan olayı aydınlatmak için çalıştık. Sayısız suç duyurularında bulunduk. Başbakanlık Gümrük Teftiş Kurulu 2010’da inceleme yapıp akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı konusunda rapor hazırladı. Ömer’in öldürülmesinin arkasında, ‘akaryakıt kaçakçılığı, rüşvet, arazi yolsuzluğu, baskı, şantaj’ bulunuyor. Ömer’in bir kişi tarafından öldürülmediğini iddia ettik. Savcıya ifade verecek olan tanık intihar etti. Bizce öldürülüp intihar süsü verildiğini sanıyoruz. Tetikçiye 1 trilyon lira verildiği söylentileri var. Ceza alan tetikçinin babası da aniden kayıplara karıştı. Bu kadar ilginçlikler nasıl olur? Biz her defasında suç duyurularımızda belediye başkanı Fatma Görgen Selimoğlu ile kardeşinin bu işte parmağı olduğunu iddia ettik. Çünkü akaryakıt kaçakçılığının yapıldığı bölge burası. Kendisinin rant işini kontrol ettiğini tahmin ediyoruz. Ömer, ranta, 35 milyar dolarlık akaryakıt kaçakçılığa çomak sokmak istediği için öldürüldü. Hem de çıkar amaçlı oluşturulan bir örgüt tarafından. Öldürülme emrini de kadın belediye başkanının verdiğini sanıyoruz. Başkan ile kardeşinin tutuklanması iddialarımızın boş olmadığını ortaya çıkarttı. Arzumuz, kızının doğum gününe giderken vatanını milletini seven bir mühendisin öldürülme olayının detaylı şekilde ortaya çıkartılmasıdır.”

GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ