Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Aladağ’daki kız öğrenci yurdunda meydana gelen feci yangında hayatını kaybeden minik yürekleri Köprücük köyündeki cenaze töreninde son yolculuğuna uğurladı.
CENAZE ARAÇLARINI KARŞILADI
CHP Aladağ İlçe Başkanı Zeki Erkan ve ilçe örgütüyle birlikte çocukların bulunduğu cenaze araçlarını Köprücük köyü girişinde karşılayan, Aladağ’ın dağ köylerinde yaşayan aileleri acılı günlerinde yalnız bırakmayan Tümer, yangının ihmaller zincirinden kaynaklandığını vurguladı. İlköğretim çağındaki çocukların cemaat, tarikat adı altında faaliyet yürüten yurtlara mahkum edildiğini, Aladağ’da yoksul ailelerin başka seçeneklerinin olmadığını, bu durumun kabul edilemeyeceğini kaydeden Tümer, “İlköğretim çağındaki çocukların tüm eğitim materyallerinden, okul ve yurt temininden sorumlu olan devlettir. Bu çağdaki çocukların özel, cemaat ya da tarikat yurtlarında barındırılması hem yasalara aykırı hem de insani ve vicdani duygulardan uzaktır. Olayın peşini bırakmayacağız. Sorumlular bellidir ve mutlaka cezalarını çekmelidir” diye konuştu.

TAZİYE ZİYARETLERİNDE BULUNDU

Tümer, hayatını kaybeden 10 minik kız çocuğunun Aladağ merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta, ulaşım ve iletişim imkanlarından mahrum yaşayan Karahan, Kışlak ve Köprücük köylerindeki ailelerine de taziye ziyaretlerinde bulundu. 
CHP Aladağ İlçe Başkanı Zeki Erkan da ailelerin sorunlarının takipçisi olacaklarını, milletvekilleri ve genel merkez düzeyinde sorumluların cezasını çekmesi için uğraş vereceklerini vurguladı.