Vali Mahmut Demirtaş’ın geçtiğimiz günlerde, Aladağ’da daha önce özel bir firma tarafından yapılması planlanan ve protokol imzalanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı yapımı geciken hastane inşaatına bir an önce başlanması için ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine talimat vermesinin ardından, Aladağ Hastanesi için ihale süreci başladı.
Vali Demirtaş’tan, “Bir an Önce Tamamlansın ve Hastane Hizmete Girsin” Talimatı
Brifing aldığı İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden, “İlçede yapılması planlanan ancak gecikmelerden dolayı hayırsever firma ile imzalanan protokolün iptal edildiğini ve hastane inşaatı yapım işinin 2016 yılı yatırım programına alındığı” bilgisini alan Vali Mahmut Demirtaş, statik projeleri Sağlık Bakanlığı’nca revize edilen hastane inşaatında, ihale sürecinin en kısa sürede tamamlanması ve hastanenin yapımına başlanması talimatı vermişti. İl Sağlık Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada hastane ile ilgili ihale dosyası hazırlama sürecinin tamamlandığı ve Aladağ Hastanesi inşaatı ihalesinin 30 Eylül 2016 tarihinde yapılacağı açıklandı.

İhalenin Yapılmasının Ardından, Hastanenin Kısa Sürede Bitirilmesi Hedefleniyor
Aladağ’da yapılması planlanan 15 Yataklı Entegre Devlet Hastanesi’nin Bin 358 metrekare oturum alanı, 4 bin 037 metrekare toplam kapalı alana sahip olup, bodrum, zemin ve 1 kat olarak inşa edilmesi, hastanede 15 hasta yatağı, 6 poliklinik ve 4 müşahede yatağı olması planlanıyor. İhalenin gerçekleştirilmesinin ardından Aladağ Devlet Hastanesi’nin kısa bir sürede tamamlanması hedefleniyor.