Sözcü.com.tr
Aladağ yurt faciasında 1 yıl acılarla geride kaldı
Aladağ’da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı özel öğrenci yurdunda 29 Kasım 2016’da elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu çıkan yangında eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürü Cumali Genç’in 6 yaşındaki kızı Sare Betül Genç, 8’inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü, 7’nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, 6’ncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek, 5’inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ile Cennet Karataş yaşamlarını yitirdi.
Türkiye’nin yüreğini yakan ve yurtlarla ilgili büyük tartışmalara neden olan yangınla ilgili Aladağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yangında kızı da ölen yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail Uğur ile dernek yöneticileri Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mustafa Öztaş, Mahir Kılınç ve yurt çalışanı Mahmut Deniz hakkında 15’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Ramazan Dede’nin sağlık sorunları nedeniyle tutuksuz yargılandığı dava Kozan Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ederken, geçen sürede 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt da yıkıldı.

Yurt yangınında okul çağındaki çocuklarını kaybeden Aladağlılar da, dün Ankara’ya giderek Milli Eğitim Bakanlığı önünde seslerini duyurmak için açıklama yaptı. Yangının üzerinden 1 yıl geçmesine karşın davada bir gelişme yaşanmadığını savunan aileler, bir an önce adaletin tecelli etmesini istedi.

KILIÇDAROĞLU’NU ZİYARET ETTİLER
Yangında evlatlarını kaybeden aileler, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edip yaşadıkları süreci anlattı. Ziyarete CHP Adana Milletvekili Zülfikar Tümer İnönü, Elif Doğan Türkmen ile yurt davasını yakından takip eden Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur da katıldı.