Adanalıların büyük ilgi gösterdiği sergiyi Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da gezdi. Zihni Aldırmaz’a sergi hakkında bilgi veren ÇÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Serdartat, 57. Alay Sancağı’nın her yıl bir üniversiteye emanet edildiğini, bu yıl da Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin emaneti Niğde Üniversitesi’nden aldığını belirtti.
Çanakkale Savaşı’nda metrekareye 6 bin mermi düştüğünü kaydeden Ahmet Serdartat, 57. Alay’ın Büyük Önder Atatürk’ün “Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” dediği birlik olduğunu ifade etti.
Sergiyi gezen ve sergideki fotoğrafları tek tek inceleyen Zihin Aldırmaz, “Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihinin akışını değiştirdiğini söyledi. Atalarımızın Çanakkale’de büyük kahramanlıklar gösterdiğini belirten Zihni Aldırmaz, “Vatanın kurtuluşu için canlarını seve seve verdiler. Biz de vatanımızı sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.
Bu arada Kızılay da kurduğu stantta Çanakkale Savaşı’nda Türk askerlerinin yediği yemek olan un çorbası ve üzüm hoşafını sergiyi gezenlere ikram etti.