Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen down sendromlu çocukların biraraya geldiği Ankara Rixos Oteli’ndeki gece Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile ünlü sanatçılar Halit Ergenç ve Faruk Tınaz’ın da katıldığı etkinlikte Zihni Aldırmaz, engellilerle ilgili yaptığı çalışmalar dolayısıyla plaketle ödüllendirildi.

“46+Türkiye’nin Melek Yüzleri” sloganıyla gerçekleştirilen gecede konuşan Bakan Fatma Şahin, down sendromluların eksiği değil fazlası olan insanlar olduğunu söyledi.

Engellilerin istihdamı ile ilgili yapılan çalışmaları anlatan Fatma Şahin, engellilerin sosyal güvenlik sistemi içine alınacağı müjdesini verdi. Fatma Şahin, kamuda yüzde 3 oranında engelli çalışma şartının uygulandığını ifade ederek, “Engeller ne kulakta ne ayakta. Gönlümüzü zihnimizi açtığımız zaman tüm sorunlar çözülecek” dedi.

Gecede Fatma Şahin ile birlikte Beyazay Derneği Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ile sanatçı Halit Ergenç de birer konuşma yaptı.

Zihni Aldırmaz’ın down sendromlu bir gençten plaketini almasından sonra sahneye çıkan Adana grubu yaptığı sema gösterisi ile bütün dikkatleri üzerine çekti.

Etkinlik, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen grupların müzik gösterileri ile devam etti.

Geceye bazı milletvekilleri, çeşitli illerin vali ve belediye başkanları da katıldı.