Kayışlı ve Camuzcu arasındaki 2 kilometrelik yolun asfaltlanması çalışmalarını denetleyen Zihni Aldırmaz Fen İşleri Daire Başkanlığı Yol Müdürü Hüseyin Dündar’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
   Ardından Kayışlı’ya geçen Zihni Aldırmaz’ı muhtarlık önünde Kayışlı Muhtarı Bedri Türk ve mahalle sakinleri sevgi gösterileriyle karşıladı. Çiçekler verilen ve başından güller dökülen Zihni Aldırmaz için kurban kesildi, kurbanın kanı gelenek gereği alnına sürüldü.
   Muhtarlık binasında bir süre Kayışlı sakinleri ile sohbet eden ve onların sorunlarını dinleyen Zihni Aldırmaz, “Hepimiz bir aileyiz. Bu bölgenin Adana’nın ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Sizlerle iftihar ediyorum. Biz görevimizi yerine getirmeye, size en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
   Kayışlı Muhtarı Bedir Türk de, “Yaptığınız çalışmalar bizleri Adana dışında da gururlandırıyor. Artık hizmet farkını herkes görüyor” ifadesini kullandı.
   Zihni Aldırmaz ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarına yapılan hizmetler için teşekkür eden Muhtar Bedri Türk, “Merhum Genel Sekreterimiz İsmail Hakkı Develi de bizlere çok yakın davranırdı. Allah’tan rahmet diliyoruz. Ancak bazı sorunlarımız var. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz. 1997 yılında buraya stat yapıldı. Gençlerimiz geceleri antrenman yapamıyor. Işıklandırılması konusunda destek bekliyoruz. Ayrıca Bilal-i Habeş Türbesi’nin düzenlenmesi için de bir çalışma gerekiyor. Yolları kötü olduğu için Kayışlı sakinleri bahçelerine gidemiyor. Bu konularda desteğinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
   Kayışlı’da kurulan Kayışlı Dayanışma, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYDER) Başkanı Orhan Üstekidağ da, derneğin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Kayışlı’nın köy statüsünden mahalle statüsüne geçmesiyle birlikte muhtarlığa destek amacıyla böyle bir dernek kurduklarını kaydeden Üstekidağ, şöyle devam etti;
   “Öncelikle köy mezarlığımız dolduğu için 12 bin metrekare yer aldık ve yeni bir mezarlık için çalışmalara başladık. Bu mezarlıkta mezarlar tek tip olacak. Derneğimizin asıl amacı eğitim. Burayı SEYMER benzeri bir eğitim merkezine dönüştürmek istiyoruz. 9 köyün gençlerinin bilgisayar eğitimini üstlendik. Eğitim için paramızı ayırdık. Şehir merkezinde de bir kütüphane kuruyoruz. Öğrencilerimiz burada etüt yapabilecek.”
   Kayışlı’nın sorunlarını dinleyen Zihni Aldırmaz, anlatılanları tek tek not alırken, bürokratlara da anında talimatlar vererek, sorunların çözülmesini istedi.
   Muhtarlıktaki toplantının ardından Zihni Aldırmaz, Bilal-i Habeş Türbesi’ni ziyaret etti, oradaki vatandaşlarla sohbet etti. Yeni mezarlık alanını da gezen Zihni Aldırmaz, burada yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
   Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın Kayışlı ziyaretine Muhtarlar Birliği Adana Şube Başkanı Soner Şimşir ve Seyhan İlçe Başkanı Adem Çetin de katıldı.