Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Sekreteri Demokan Eren’in de hazır bulduğu ziyarette Zeyneş İsmail, Türkiye ile Çin arasında eski ve köklü bir ilişki olduğunu vurguladı.

İsmail, iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesini istediklerini belirterek, dernek olarak bu konuda çalışma yaptıklarını anlattı.

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçi Vekili Wang Xioning de, Adana’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Yaptıkları ziyaret ve temasların ilişkilerin gelişmesine katkı koyacağına inandığını belirten Xioning, “Adana’da çeşitli temaslarda bulunduk. Çin’in yatırım politikası ile işbirliği olanaklarını konuştuk. Birçok konuda işbirliği yapabiliriz. Bundan sonra ilişkilerimiz daha da gelişecektir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çin Heyeti’ne Çukurova ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Zihni Aldırmaz, Çukurova’nın önemli bir bölge olduğunu ve merkezinin de Adana olarak kabul edildiğini kaydetti.

Çin ile ilişkilerin gelişmesinden mutluluk duyacağını bildiren Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerinin geçtiğimiz aylarda Çin’e gezi yaptıklarını da söyledi.

Ziyarette Zihni Aldırmaz ve Çin heyeti karşılıklı hediyeler verdiler.