29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan Zihni Aldırmaz, mesajında Türk Milleti’nin ve Adanalılar’ın bayramını kutladı.

Cumhuriyet’in tüm dünyaya örnek olan Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın ardından, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” anlayışının sonucu olarak kurulduğunu söyleyen Aldırmaz, “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 90 yılda her alanda büyük gelişme göstermiş, Büyük Önder Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için bilim sanat sanayi ve diğer alanlarında önemli mesafeler kat etmiştir” dedi.

Milletimizin vatanına, bayrağına, devletine dolayısıyla Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete bağlı olduğunu belirten Aldırmaz, şöyle devam etti:

Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in 90. yıldönümünü, milletçe kutluyoruz. Bu milletin canı pahasına, büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Çünkü Cumhuriyet Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Bu ülkenin evlatları Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler. Bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularıyla anıyor, halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”