Galleria otoparkının yanında oluşturulan platformda çalışmalarını sürdüren Mısır’dan Omar Toussoun, İspanya’dan Miguel Isla, Bulgaristan’dan Kamen Tanev, Macaristan’dan Tamas Baraz, Yeni Zelenda’dan Renate Verbrugge, Türkiye’den Malik Bulut, Şinasi Tek, Suat Karaaslan ve Binnur Eraldemir, mermerleri nakış gibi işliyor.
   ALDIRMAZ BAŞARILAR DİLEDİ...
   Atölyeye dönüştürülen alanda çalışmalarını sürdüren sanatçıları ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, heykeltraşlarla tek tek sohbet etti.
   İlki 2007 yılında gerçekleşen sempozyumda mermerden yapılan 10 heykelin Merkez Park’ın çeşitli yerlerine dikildiğini hatırlatan Başkan Vekili Aldırmaz, “Uluslararası organizasyona imza atmaktan mutluyuz. 5’i dış ülkeden gelen toplam 9 sanatçımız el emeği göznuru dökerek mermerlere adeta can veriyor. Hepsini tek tek kutluyorum” dedi.
   Adana’nın heykel açığının bulunduğunu ifade eden Aldırmaz, 2007 yılında olduğu gibi, bu yıl da yapılan heykeller Merkez Park’ta uygun görülen yerlere dikilecek. Bu sayede peyzaj uygulamaları ve çiçek türleriyle Türkiye’ye örnek olan Merkez Park, estetik açıdan da farklı görünüme kavuşacak” şeklinde konuştu.
   Sempozyuma katılan heykeltraşlar da, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Başkan Vekili Aldırmaz’a teşekkür ettiler.