Ceyhanlı'ların ihtiyaç duyduğu onlarca, hatta yüzlerce meselesine çözüm üretilemediğini, üstüne üstlük liyakatsiz, disiplinsiz ve donanımsız kişiler tarafından yeni sorunlar eklendiğini belirten Alemdar ÖZTÜRK, Ceyhan'ın sürekli olumsuzluk ve başarısızlıklarıyla tanındığını söyledi.

Bu Nedenle Ceyhan'a Turist Dahi Gelmiyor!

Susuzluk, mezbahanesizlik, 10 dakikalık yağmurda oluşan su baskınları,hastane engellenmeleri, kaçak imarlar, her türlü yasal kolaylığa rağmen bir metrekare bile kentsel dönüşüm yapamayanların kaldırım boyayarak günü kurtarmaya çalışması, kişiye özel imar uygulamaları, otoparksızlık, sosyal donatısızlık, okul yakınlarına petrol alanı yapılması, itfaiye ve konser alanları başta olmak üzere Ceyhanlı'ya ait taşınmazların heba edilmesi, bazı petrol yerlerine ayrıcalık tanınırken hastaneye engelleme yapılması, kat izinleri konusunda ayrımcılıklar, 10 katlı bina ve LPG yangınlarına uygun itfaiyenin olmaması vs. sorunlardan herkesten çok kendisinin rahatsız olduğunu açıklayan ÖZTÜRK, bu sebeplerden dolayı Ceyhan'a turist dahi gelmediğini söyledi.

Alemdar ÖZTÜRK, açıklamlarını şu şekilde sürdürdü;

Ceyhan Kent Konseyi Seçiminde, Kanaat Önderleri yüzde 60 oy Verdi!

Ceyhan'daki en son bölgesel seçim olan 12 Temmuz 2011 tarihinde, Ceyhan Kanaat Önderleri yüzde 60 oyla görev veren hemşehrilerimiz, sorunlarının çözümü ve daha medeni yaşam için bizlere sorumluluk da yüklemiştir.

Ceyhan'ın Sorunlarını Biz Çözeriz!

Kentimizin bu sorunlarını, elbette bir başkası gelip çözecek de değildir.

Zaten bizim yapamayacağımızı, bir başkasının gelip yapmasını beklememiz de kendimizin topyekün yetersiz olduğumuzun göstergesi olacaktır.

Böyle bir çözüm potansiyeli elbetteki Ceyhan'ımızın içinde mevcuttur. Ceyhanlı, kendi düştüğü sıkıntıdan yine kendi evlatlarıyla çıkacak güce, yeterliliğe ve donanımlı insanlara sahiptir.

Ceyhan'daki Bu Durumu Mahkum Olamayız!

Şimdi asıl konumuza gelecek olursak;

Ceyhanlı'lar, Ceyhan'ı düştüğü bu durumda mı bırakmalıdır?

Ceyhanlı'lar boş vaatlerle kandırılmaya, günübirlik uygulamalarla göz boyayarak geri bırakılmaya, hakkı hukuku suistimal edilmeye mahkum mudur?

Türkiye'deki emsal şehirler çok hızlı bir atılım ve gelişim sürecindeyken, biz halen köylerde bile ortadan kaldırılmış susuzluk, kanalizasyonsuzluk, yolsuzluk, toz, çamur vs. sorunları çözememiş sorumsuz insanlara mecbur muyuz?

Ceyhan'ın sorunlarını çözecek, emsalindeki şehirleri yakalayıp geçebilecek donanımda hiç mi insanı yoktur?

Ceyhanlı'ların içinde, Ceyhan'ın bu olumsuz tablosunu düzeltecek hiç mi kimsesi yoktur?

Tabiki hayır.

Kendi İşimizi Kendimiz Çözeceğiz!

Biz, bu tabloyu değiştirmek için altyapısı ve donanımı güçlü kadrolarımızla kendi işimizi kendimiz çözmek için buradayız.

Ceyhan'ı cihan yapmak yine Ceyhanlı'nın elindedir.

İlçe merkezi 110 bin, köy ve beldeleriyle 200 bin nüfusu olan Ceyhan'ımızı, serbest ve endüstri bölgeleriyle kucaklaştırıp hakettiği yere getirmek için, gerekli çalışmaların sürat ve kararlılıkla yapılması zaruridir.

Kentimizi, enerjinin geçiş koridoru olmaktan çıkarıp enerji üssü haline getirmemiz şarttır.

Serbest ve Endüstri bölgeleriyle kucaklaşan bir Ceyhan'da istihdamın önünün açılmasıyla, bu bölgedeki her kademede çalışan personel için yeni konut alanları ihtiyacı doğacağından dolayı, kentsel dönüşüm ivmesi de artacaktır. Şehir ve esnafı hareketlenmiş, limanlarıyla dışarıya da açılmış bir Ceyhan...

Yarını düşünerek attığımız her adımda bize inanan ve her zaman yanımızda olan hemşehrilerimiz için “Ceyhan İçin El Ele”vererek yola çıktığımızı ilan ediyoruz” dedi.