Atatürk caddesindeki esnaf ziyaretleri esnasında esnaf, bu caddenin olumsuz yönde etkilenerek cazibesini kaybettiğini ifade etti. Kentsel dönüşüm talebinde bulunan esnaflar, geçmiş belediyecilik tecrübesi, bilgi, birikim ve kadroya sahip biri olarak bu işi Ceyhan gündemine alarak gerçekleştirmesi konusunda yardım talebinde bulundu.

Yoğun gönüllü katılımının da olduğu ziyaretlerde, esnafı tek tek ziyaret eden Alemdar ÖZTÜRK şu açıklamada bulundu;

“Biz, Ceyhan esnaflarını yıllardır sürekli ziyaret edip sorunlarını dinlemekteyiz. Ceyhan Kent Konseyi'nde esnafımızın önemli bir yeri vardır. Ayrıca 'Esnaf Odaları Güç Birliği Onursal Başkanı' olduğumuz günden bu tarafa esnaflarımızla gerekli istişarelerde bulunuyoruz.

Şu an itibariyle cazibesini yitiren Atatürk caddesinde, 27 işyerinin kapalı olduğunu üzülerek tespit etmiş bulunmaktayız. Akşam saat 17:00 'den sonra 'hayalet cadde' görünümü alan caddenin hareketliliğini artırmak için kentsel dönüşüm zaruri bir hale gelmiştir. Ceyhan'ın merkezinin tekrar yerleşime açılarak nüfus yoğunluğunun artırılması için gerekli projeler tarafımızdan bizzat hazırlanmıştır.

Esnafın sorunları yıllardır yapılmış ihmaller neticesinde üst üste birikmiş durumda. Bu durumun ivedi şekilde düzeltilmesi gerekmektedir” dedi.

Esnafların da ziyaretlerden memnun oldukları gözlendi.