Türkiye’de yaşanan “Barış Süreci” nin  büyük önem taşıdığını belirten Yılmaz  Alevilerin bu konuda ki düşüncelerinin detaylı olarak  belirlenip kamuoyu ile paylaşılması için 3.Büyük Alevi Kurultayı’nın toplanacağını duyurdu.

12 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da  Ankara’da Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde toplanacak Kurultay’a Türkiye’nin her köşesinden binlerce Alevi’nin katılacağını da ifade eden  Sayim Yılmaz şu açıklamayı yaptı:

“3. Büyük Alevi Kurultayı Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği organizasyonuyla gerçekleştirilecektir. Tüm Alevi örgütleri ve demokratik kitle örgütlerinin katılımını da kapsayacak Kurultayımızda  Barış Süreciyle ilgili yapılan ön çalışmalar değerlendirilecek ve Alevilerin bu süreçle ilgili görüşleri net olarak açıklanacaktır”

3.Büyük Alevi Kurultayı’na  Aleviler ve demokratik kitle örgütlerinin temsilci ve üyelerinin davetli olduğunu da kaydeden Sayim Yılmaz isteyen vatandaşların ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeyi yaptıklarını da söyledi.

15  otobüsün Adana, 2 otobüsün de  Ceyhan’dan kalkacağını da bildiren Sayim Yılmaz, “Gitmek isteyen canların belirttiğimiz noktalarda kayıt yaptırmaları halinde Kurultay’a ulaşımları sağlanacaktır” dedi.

Yapılan açıklamada  katılımcı kayıtlarının Akdeniz Kültür Vakfı, Alevi Kültür Derneği, Şakirpaşa Cemevi  ve  Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nda yapılacağı, da vurgulandı.