Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesi tarafından vakıf binasında üyeleri için yemek düzenlendi. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yemekte birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Sayim Yılmaz, hem çalışmaları hem de inşaatı devam eden vakıf binası hakkında bilgiler verdi. Yaklaşık 4 yıldır devam eden vakıf inşaatının çalışmalarına devam edildiğini belirten Başkan Yılmaz, “Binamızın çok amaçlı salonu ile morg bölümü tamamlanarak hizmete sunuldu. Ancak, diğer bölümlerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Tüm üyelerimizden ve hayırseverlerden maddi ve manevi desteklerine devam etmelerini istiyorum” dedi.

Gülbentlerin okunduğu, deyişlerin söylendiği yemeğe katılan Pirsultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Mikdat Öztürk de yaptığı konuşmada barış sürecini değerlendirdi. Başkan Öztürk, “Son süreçteki barışı önemsiyoruz. İnsanların ölmemesi için bir günlük barış dahi önemli. Ama kalıcı barışın bütün farklı inanç ve etnik yapıların kendini içinde bulacağı bir demokratik Anasaya ile olacağına da inanıyoruz. Karşılıklı pazarlıkla Başbakanın başkanlık sisteminin önünü açacağı tek adamlık barış pazarlığının içinde olmayacağımızı, ama herkesin kendisini içinde bulduğu bir barış sürecini ve Anayasayı destekliyoruz” dedi.

Alevi Kültür Derneği Adana Şube yöneticileri ile CHP Yüreğir Belediye Başkan aday adayı Mekin Şahin’in de nezaket ziyaretinde bulunduğu yemek lokma dağıtımı ve semahlarla son buldu.