TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ali Kuzu, bayramların barış, umut ve huzuru beraberinde getirmesini diledi. Türkiye’nin çok zor bir sürece sokulduğunu, insanların huzur ve barış aradığını belirten Ali Kuzu, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile cadı avı başlatıldığını, bu duruma acilen son verilmesi gerektiğini söyledi.

“MAĞDURİYET YAŞANIYOR”
Ülkemizde son yıllarda bayramların bayram gibi yaşanamadığını, insanların büyük bir umutsuzluğa sevkedildiğini kaydeden Ali Kuzu, son olarak KHK’lar ile hukuksuzca haklarında işlem yapılan kamu çalışanlarının büyük bir mağduriyet yaşadığını, hükümet eliyle yeni bir baskı dönemine girildiğini söyledi.

Türkiye içerisinde yaşanan kaotik ortamın sınırlara da taştığını dile getiren Kuzu, Suriye’de girilen savaştan da ülkemizin yara aldığını vurguladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan terörün yurdun her yanına sıçradığını ifade eden Kuzu, toplumu birleştirici unsurların bir an önce devreye sokulması gerektiğini vurguladı.

“ÖRGÜTLÜ MÜCADELE DAĞITILIYOR”
Eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala 1 Eylül gece yarısı çıkarılan 672 sayılı KHK ile tek seferde 28 bin 163 öğretmen, ardından 8 Eylül tarihinde 11 bin 285 öğretmenin iktidar ve siyasal uzantılarının algı operasyonu ve hükümetin darbe fırsatçılığı sonucunda açığa alındığını ifade eden Kuzu, eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesinin dağıtılma girişimlerinin de derhal son bulmasını istedi.

 “15 TEMMUZ BAHANE EDİLEMEZ”
15 Temmuz kanlı darbe girişiminin hiçbir kesim tarafından kabul edilemeyeceğinin altını çizen Kuzu, “Ancak bu bahaneyle muhalefeti sindirmeye ve yok etmeye çalışan iktidar bu tavrından vazgeçmelidir. Yıllarca cemaate karşı olan muhalif kesimler OHAL kapsamında ardı ardına çıkarılan KHK’lar ile hedef tahtasına oturtulmaktadır. Emeği, barışı, demokrasiyi ve laikliği savunan kamu çalışanları rahat bırakılmalıdır. Haksız ve hukuksuz bir şekilde görevlerinden alınan çalışanlar derhal görevlerine iade edilmelidir” dedi.
Kuzu, bayramların bayram gibi yaşanması umuduyla vatandaşlara barış ve huzur dolu günler diledi.