Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ali Kuzu, OHAL ve KHK’larla yönetilen ülkenin adeta kaosa sürüklendiğini belirtti. Önceki gün çıkarılan yeni KHK ile biri Adana’da olmak üzere birçok gazete ve dergilerin kapatıldığını, bazı sosyal demokrat düşünceli kamu çalışanlarının görevden uzaklaştırıldığını, Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin’in de gözaltına alındığını kaydeden Kuzu, “Hukuksuz ve keyfi uygulamalara derhal son verilmelidir” dedi.

Ali Uluşahin’in serbest bırakılmasını gerektiğini vurgulayan Kuzu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbe ve darbecilerle ilgili olmayan ilerici, demokrat kesimlerin de hedef alınarak adeta bir muhalif avı yürütüldüğünü belirtti.

Bu kötü tablonun TMMOB camiasına ve meslektaşlarına da yansıdığını ifade eden Kuzu, şunları söyledi:

“Muhalif kesime yapılan baskının son örneği TMMOB’ye bağlı Kimya Mühendisleri Odası’nın Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uluşahin arkadaşımızın evinde gözaltına alınması, evinde ve Bursa Şubesi’nde arama yapılmasıdır. Edindiğimiz bilgilere göre Ali Uluşahin arkadaşımızın sosyal medyada iktidara yönelttiği eleştirel haber paylaşımları, 15 Temmuz sonrası yürütülen benzer uygulamalarda sık sık görüldüğü üzere FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamına alınmış ve beş gün avukat yasağı getirilmiştir.

Her zaman darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran TMMOB üyesi meslektaşlarımıza ve ilerici, demokrat yurttaşlarımıza yönelik bu tutumlara bir son verilmesi gerekmektedir. TMMOB olarak, hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulanmasını belirtiyor, soruşturmanın uzatılmaksızın adil bir şekilde sonuçlandırılarak arkadaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Ali Kuzu, TMMOB’nin ilkeleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik bir rejimle, OHAL’siz, KHK’sız yönetilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.