Almanya’nın Köln Bölgesi Milli Eğitim Direktörü bayan Hedwig İmhoff, beraberinde aralarında 2 Türk’ünde bulunduğu 20 eğitimci ile ziyaret ettiği Gündoğdu Koleji’nin teknolojisi ve öğrencilerin başarısı karşısında büyülendiler. Hedwig İmhoff, bölgelerinde yüzde 60 Türk öğrenci olduğunu belirterek, “Onlara ana dilleri olan Türkçe eğitimi de veriyoruz.” dedi. Gündoğdu Koleji kurucusu Yunus Gündoğdu, İmhoff’a Adana’yı tanıtan kitap hediye etti.
Alman eğitimcilere önce sinema salonunda öğrenciler tarafından Almanca sunum yapıldı. Alman yetkili Hedwig İmhoff sunum sonrası, “Karşınızdaki topluluğa bir şeyler hazırlamanın ve sunmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Öğrencilerinizin bu kadar cesur, özgüvenle hazırlayıp bu sunumu bizlere sunmalarını çok takdir ediyorum. Sınavlarda aldığınız başarılarda bunun göstergesi olsa gerek” dedi.
YAZILIM GELİŞTİRİYORLAR
Okulun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Gündoğdu’da kullandıkları teknoloji ve AR-GE birimi üzerine sunum yaptı. Gökhan Gündoğdu sunumunda özellikle AR-GE de
geliştirilen yazılımlardan söz etti.
ÇOK ETKİLENDİK
Köln Bölgesi Milli Eğitim Direktörü bayan Hedwig İmhoff, Gökhan Gündoğdu’nun sunumunun ardından “Bizi burada misafir ettiğiniz ve kapıda çiçeklerle karşıladığınız için teşekkür ederiz. Sunumlarınızdan ve okulunuzdan çok etkilendik. Burada olmak çok güzel.” açıklamasını yaptı.