Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adanalıların sorunlarına en kısa sürede çözüm bulmak için organize olduklarını belirterek “ ‘Önce İnsan’ sloganından yola çıkarak hemşehrilerimizin istek, şikayet ve taleplerini alıp en kısa sürede yanıt verebilmek, uygun olanları çözmek için ‘ALO 153’ çatısı altında oluşturduğumuz ve işinin ehli bir kadroyla hizmet veriyoruz. İnsan sevgisini temel anlayışımızdan hareket ederek Adanalılara en kaliteli hizmeti sunmayı hedefliyoruz “ dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesindeki 53 kişilik profesyonel bir ekiple aralıksız hizmet veren ALO 153 Çağrı Merkezi’ni arayan vatandaşların öncelikli olarak yaşadıkları sorunlar, olumsuzluklar, istek ve talepleri Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinde kullanılmakta olan programda kayıt altına alınıyor. Oluşturulan ağ sayesinde kayıt görüşme bittiğinde ilgili birim yetkilisine ulaştırılıyor. Vatandaştan gelen şikâyet ya da isteğin çözümü sağlandıktan sonra ALO 153 Çağrı Merkezi Geri Dönüş Birimi çalışanlarınca, kayıt bırakan vatandaş tekrar aranmak suretiyle bilgilendiriliyor. Konunun önemi ve aciliyetine göre beş kişilik “Anlık Dönüş” ekibi ile Çağrı Merkezini arayan vatandaşa memnuniyet kapsamında en geç 30 dakikada dönüş yapılabiliyor.

HÜSEYİN SÖZLÜ İLE GELEN KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER

Başkan Hüseyin Sözlü’nün göreve başlamasının ardından çağrı merkezi alt yapısında köklü değişikliklere gidildi. Çağrı merkezinde kullanılmakta olan analog santralin yerini IP Santral sistemi aldı. IP Santral sistemle birlikte operatörlerin kabinlerindeki analog telefonlar kaldırılarak dijital telefona geçiş yapıldı. Çağrı merkezini arayan vatandaş kendisinden önce operatöre bağlanmak için bekleyen kişi sayısını da bu sistem sayesinde anlık olarak öğrenebiliyor.

ANNE İLE BEBEĞİ AYIRMAYAN ÇALIŞMA SİSTEMİ


ALO 153 Çağrı Merkezi’nde uygulanan bir sistem ile annelerin evlerinden çalışması sonucunda, hem yeni anneler beklerinden ayrılmıyor, hem de vatandaşa hizmet kesintisiz devam ediyor.

HALKA HİZMETTE “ENGEL” YOK


Adana Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi’ne gelen vatandaş şikayetlerine yönelik, ilgili daire başkanlıklarından gelen çözüm bilgilerinin halka aktarılmasıyla ilgili olarak evinde çalışan engelli personel de, Adanalılar’ı arayıp, çözümleri ve uygulamaları iletmeye devam ediyor. 

BÜYÜKŞEHİR Bİ TIK UZAKTA

Vatandaşların direkt aramalarının yanı sıra [email protected] elektronik posta adresiyle internet ortamında ve sosyal medyada twitter üzerinden ABBalo153 hesabıyla da istek ve şikayetlerin anlık olarak iletilmesi olanağı mevcut.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE WHATSAPP DÖNEMİ

Teknolojide yenilikleri takip eden, sosyal belediyecilikte vatandaşa bir adım daha yaklaşan Adana Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Çağrı Merkezi akıllı telefon uygulaması Whatsapp ile “Çek Gönder” dönemi başladı. Adanalılar artık cep telefonları ile çektikleri fotoğraf ve videolarla, görüş, öneri ve şikayetlerini ALO 153 Çağrı Merkezi’ne 0535 454 01 01 numarasını kaydedip

ad-soyad-adres/konum bilgilerini whatsapp üzerinden anlık olarak bildirecek.

 

ALO 153 Çağrı Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren “Gezici Ekip” ile, vatandaşların bıraktığı kayıtlar Adana Büyükşehir  Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri birimlerinden gelen “yapıldı” cevapları sonrasında ve sonuçlandırılamayan kayıtlara program dahilinde iki araçla günlük olarak giderek yerinde inceleniyor. İncelemenin ardından olası hataları ve eksiklikleri çağrı merkezine ve birimlere geri bildirimlerde bulunarak katkı sağlanıyor.

GÜNDE ORTALAMA 2 BİN 500 KİŞİ ARIYOR

Her gün ortalama 2 bin 500 kişi tarafından aranılan, güler yüzlü ve hızlı hizmet anlayışına göre çalışma yapan Adana Büyükşehir Belediyesi ALO 153 Çağrı Merkezi, vatandaşlar ile belediye arasında iletişimi sağlarak, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hizmet vermeyi sürdürüyor