Alparslan, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası’nın 16.000 üyesi ile; bir yandan Gıda Mühendisliği mesleği ve bu mesleği icra eden üyelerinin hak ve çıkarlarını savunurken diğer yandan toplumun Güvenilir Gıdaya yeterli miktarda erişiminin sağlanması amacıyla kongre, sempozyum, panel gibi bilimsel çabaların yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde çalışmalarda bulunduğunu vurguladı.

“YAZ AYLARINDA BİLİNÇLİ GIDA TÜKETİLMELİ”

Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde bilinçli gıda tüketiminin önemine değinen Alparslan, Özellikle Yaz aylarında Pazar yerlerinden mevcut şartlarda sebze ve meyve dışında gıda temin etmenin risk ihtiva ettiğini, bu nedenle ilimizde bulunan Pazar yerlerinin soğutuculu ve kapalı ortamda gıda satışına olanak verecek tarzda dizayn edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kamu adına gıda resmi kontrolleri için yetki ve sorumluluğu bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeterli ve etkili gıda kontrolleri yapabilmesinin Gıda Kontrol Görevlisi sayısının ve bünyesinde bu amaçla istihdam ettiği Gıda Mühendisi oranının arttırılmasına bağlı olduğunu vurgulayanGıda Mühendisleri Odası Adana Şube Yön. Kur. Başk. Şehmus Alparslan, ev koşullarında hazırlanan yiyeceklerin her durumda güvenilir olduğunu söylemenin mümkün olmadığını, bazı durumlarda sanayi ürünü gıdaların ev şartlarında hazırlanmış olan gıdalara nazaran daha güvenli olabileceğini, sanayi ürünü gıdalar ile ilgili toplumda oluşmaya başlayan ve maalesef her zaman haksız olduğunun söylenemeyeceği algının gerekçeleri ile birlikte giderilmesinin etkin gıda kontrolleri ile mümkün olabileceğini ifade etti.




“GIDA MÜHENDİSLERİ BİLGİSİNİ TOPLUM YARARINA KULLANMAYI HEDEFLEMİŞTİR”

Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Yön. Kur. Başk. Şehmus Alparslan son olarak, şunları söyledi;

“TMMOB ve bağlı Odalardan Gıda Mühendisleri Odası bilgi ve birikimini toplum yararına kullanmayı hedef edinmiştir. Bu amaçla değişik çalışmalar sonucu ortaya çıkardığı bilimsel çıktılar her zaman ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşmakta, uygulamada yararlanılması için elinden gelen çabayı sarf etmektedir. Bu noktada bilgi ve birikimler sonucu ortaya konularakbir bedel istenmeden kendisine sunulan projelerden yaralanacak merkezi ve yerel yönetici bulmanın her zaman bulunmadığını, bunun da yararlı ve gerçekleştirilmesi mümkün projelerden topl