SONER KAN

Adana’da ‘Gezi Parkı Eylemleri’nde çıkan olaylara müdahale ederken, inşaat halindeki 5 metrelik alt geçitten düşerek şehit olan 27 yaşındaki Mustafa Sarı’nın adı, hayatını kaybettiği alt geçide verildi. Yapımı tamamlanan alt geçidin açılışı ise ‘seçim yasağı’na takıldı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz aday olmamasına rağmen, herhangi bir resmi açılış yapılmasına izin verilmedi.

5 METREDEN DÜŞTÜ

Komiser Sarı, 5 Haziran 2013 tarihinde merkez ilçe Seyhan’da yer alan civarında, arkadaşları ile birlikte eylemcilere müdahale ettiği esnada inşaat halindeki alt geçitten düştü. Yaklaşık 5 metreden kafasını zemine çarpıp ağır yaralanan Sarı, ambulansla önce Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, daha sonra da Yüreğir Başkent Hastanesi'ne sevk edildi. Sarı, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 6 Haziran’da şehit düştü.  

 ‘SEÇİM YASAĞI’ ENGELİ

Şehit Mustafa Sarı’nın hayatını kaybettiği alt geçide de onun ismi verildi. Yapımı bir süre önce tamamlanan alt geçit için yapılmak istenen resmi açılış töreni ise, ‘seçim yasağı’na takıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı başvuru kabul edilmeyince Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz da, tramvay otobüse binip, belediye bürokratları ve meclis üyeleri ile birlikte alt geçitten geçip, açılışı bu şekilde yapmak zorunda kaldı.

ÖNEMLİ OLAN ŞEHİDİMİZ

Tramvay otobüs ile kendisine eşlik eden belediye bürokratları, meclis üyesi ve gazetecilere kırmızı karanfil dağıtan Zihni Aldırmaz, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Açılış töreni yapmak istediklerini, ancak bunun ‘seçim yasağı’na takıldığını ifade ederek, “Bizler de böylesi bir gezinti ile açılış yapmak istedik. Burada önemli olan şehidimizin isminin yaşatılması ve unutulmaması” dedi. Bu arada alt geçitte polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri de dikkat çekti.