Özel Erkan Eğitim Kurumları tarafından inşaatı üstlenen lise için öğrence kayıtları da başladı. Türkiye’de ilk defa eğitimin ilk 2 yılı okulda, geriye kalan 2 yılı da fabrikada uygulamalı olarak gerçekleştirilecek.

 

“İŞ GARANTİLİ OKUL”

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte faaliyete girmesi beklenen; ‘Özel Meslek Lisesi’ ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özel Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Hatipoğlu, 56 derslik ve bin 300 öğrenci kapasitesine sahip okulda ilk etapta elektrik, elektronik, tekstil, makine ve kimya bölümlerinin bulunacağını söyledi. Hatipoğlu, okulun aynı zamanda  da iş garantili olduğunun altını çizdi.

 

“ÜCRETSİZ OLACAK”

Okulu tercih edenler arasından seçilen öğrencilerden herhangi bir ücret alınmayacağı kaydeden Hatipoğlu, “Okulumuz, yüzde 100 devlet destekli ve ücretsiz bir eğitim kurumu olacak. Burada ne istediğini bilen çocuklar eğitim-öğretim görecek. Okulumuzdan mezun olduklarında işletmeler, bu çocukları almak için adeta birbirleri ile yarışacak” ifadesini kullandı.

 

“ARANAN ÇOCUKLAR”

Okuldan mezun olan öğrencilerin istihdam edilecekleri işletmelere de çeşitli avantajlar sağlanacağının altını çizen Hatipoğlu, öğrencilerin 2 yıl sigorta muafiyetinden yararlanacağı belirterek, “Bu yüzden öğrencilerimiz ‘aranan çocuklar’ olacak” yorumunda bulundu. Hatipoğlu, meslek lisesine sadece 8. sınıf öğrencilerinin başvurabileceğini, bu konuda Erkan Eğitim Kurumları Şubeleri ile Erkan Koleji’ne başvuruda bulunabileceğini dile getirdi.

 

“SBS PUANI ÖNEMLİ”

Başvuruda bulunan öğrencilerin, burada bir teste tabi tutulacağını, yapılacak müracaat ve resmi kayıt işlemlerinin ardından da öğrencileri, SBS’de alacakları puanlara göre yerleştireceklerini anlatan Serdar Hatipoğlu, şu anda ön kayıtların yapıldığını ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı için de 400 öğrenci alacaklarını ve okulun da 4 yıllık bir eğitimi kapsadığını söyledi.

 

“BÖLGEYE HİTAP EDECEK”

Yine AOSB bünyesinde yer alan Çukurova Üniversitesi’ne bağalı yüksekokula öğrencilerin sınavsız geçiş yapabileceğini vurgulayan Hatipoğlu, bunun yanında Türkiye genelindeki üniversitelerin aynı bölümlerine de  öğrencilerin yeni ‘sınavsız geçiş hakkı’nı elde edeceğini ifade etti. Hatipoğlu, “Üniversite sınavına girip mühendislik bölümünü tercih edebiliyorlar. Yine okul sadece Adana’ya değil, bölgeye hitap eden bir okul olacak” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Şehir dışından gelecek olan öğrencilerin barınma sorununu da göz önüne alarak, 170 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu inşa edileceğini burada gereken her türlü konaklama hizmetlerinin sunulacağını belirten Hatipoğlu, okulun en önemli avantajının da AOSB’de bir başka ifade ile de sanayi ile iç içe olması olarak gösterdi. Eğitimlerin 2 yılı okulda, geriye kalan 2 yılının da fabrikalarda uygulamalı eğitim olarak planlandığını belirten Hatipoğlu, bunun da Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizdi. Hatipoğlu, öğrencilerin de bölümleri birinci yılın ardından seçtiğini de sözlerine ekledi.