TURSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nesrin Göçhan rehberliğinde gerçekleşen Türkiye Turu’na Amerika’dan katılan ve 35 kişiden oluşan bir grup turist Kozan’ı da gezdi.

            İlk olarak Kozan Kalesi’ni gezen kafile burada davul zurna eliğinde karşılandılar. Bir süre oynayan turist kafilesi kaleyi gezerek tur yetkililerinden bilgi aldılar. Kozan gezisi sonrasında ise turistler Kozan'ın tarihi ve kültürüyle çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu bu değerlerin ve doğal güzelliklere Kozan'a hayran kaldıklarını söylediler.

 

GÖÇHAN, “KOZAN TURİZMDEN DAHA FAZLA PAY ALACAK”

            Turizmin önemli bir iş olduğunu belirten TURSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Nesrin Göçhan, “Daha öncede Belediye Başkanı Kazım Özgan’ın daveti ile Kozan’a gelerek turizm konulu bir sempozyuma katılmıştım. O gün Kozan’ın ufkunun açık olduğunu ama bir takım yapılandırmaya ihtiyaç olduğuna dikkat çekmiştim. Sayın Başkan bu konuyu fazlasıyla dikkate alarak gerekli düzenlemeleri yapmış. Ben Başkan ve ekibini kutluyorum. Çünkü turizmciyi dinlemek o bölgeyi turizme kazandırmaya çalışmak demektir. Turizmciler deneyimlerini söyler yöneticiler ise yapılarını güçlendirir. Daha sonra o yapılarla birlikte bölgenin tarihi ve kültürü birleştirilir dünya insanlığı ile buluşturulur. Kozan’a her gelmem de daha gelişmiş buluyorum. Yeni hazırlanan projeleri duyuyorum. Bir turizmci olarak bu beni mutlu ediyor. İnanıyorum ki Kozan turizmden daha fazla pay alacak. Yerel yönetimler turizmin gelişmesi için vizyon sahibi olması gerek. Kozan bu vizyona sahip zaten. İnşallah yapılar daha da güçlenir ve Kozan’a konaklamalı turlar düzenleriz. Kozan çok zengin tarihe sahip, ayrıca insanlar çok misafirperver yani halk artık turist gelmesini istiyor. Ben Kozan’a daha çok turist getirmek için elimden geleni yapacağım” dedi.