Adana Amerikan Kültür Koleji bahçesi içerisinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Amerikan Kültür Kolejleri Kurucusu Mustafa Çınar,Türk basınında sansürün kaldırılışının 106'ncı yıldönümünü ve Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümü gibi 2 önemli tarihte basın mensupları ile bir arada olmak istediklerini söyledi. Tüm gazetecilerin basın bayramını kutlayan Çınar, daha sonra ise kurucusu olduğu Amerikan Kültür Kolejleri hakkında bilgiler aktardı. Basın çalışanlarının çocuklarını da kolejlerinde görmek istediklerini dile getiren Çınar, basın mensuplarının çocuklarına yönelik yüzde 40 indirim uygulayacaklarını kaydetti. Okullarından mezun olan öğrencilerin 2. diploma almaya da hak kazandıklarını ifade eden Çınar, Türkiye’de geçerli diplomanın yanı sıra İngiltere başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de alacakları 2. diplomanın geçerliliğinin olacağını savundu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer  Esendemir ise, Türk basınında sansürün kaldırılışının 106'ncı yıldönümünü coşku yerine buruk bir şekilde kutladıklarını ifade etti. Kendilerini bu önemli günde ağırlayan Amerikan Kültür Koleji yönetimine teşekkürlerini sunan Esendemir, “İmzaladığımız protokol çerçevesinde artık Adana Amerikan Kültür Koleji’nde basın mensuplarını çocukları yüzde 40 indirimden yararlanabilecek. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ardından ise Amerikan Kültür Koleji Genel Müdürü İsmail Kara okullarını basın mensuplarına tanıtan bir konuşma yaptı. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.