Yoğun katılımın olduğu açılış törenine CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rana Dal, Adana İş Kadınları Derneği Başkanı Belgin Özçelik, Adana Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Birsen Uçar, KADER Adana Şube Başkanı Hanife Küçükyılmaz, Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Fatoş Yüksel, iş kadınları ve hayvan severler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık bize desteklerinden dolayı tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başladı. Çıtırık, ‘’Ölüp gittiğimiz zaman bedenimiz bile bize ait değil sadece yaptıklarımız kalacak. Hayvanlar için yaptığımız yardımlar verdiğiniz destekler hep konuşulacak. Bunu için de her canlıyı sadece insan değil bu hayvanların da bu dünyada yaşadıklarını bilerek onları yok saymayalım. Dar sokaklarda, caddelerde hayvan çok onlar aç kaldıkları zaman evlere giriyorlar. Sokaklarda onları besleyen gönüllüler topluma da hizmet etmiş oluyor. Bunu için de devamlı desteklerinizi bekliyoruz. Adana olarak yine iyiyiz bu konu da bizden kötü olan iller de var. Hayvan hakları hareketini Adana’da başlattığımız için öncülük yaptık tüm Türkiye’ye bunu yaydık ve hayvanlarımız biraz daha ilgi görüyor hayırseverlerin sayesinde.’’ şeklinde konuştu.

Nesrin Çıtırık ayrıca, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından doğrudan faaliyet desteği hibe programı kapsamında düzenlenen projenin mimarı ve koordinatörü Esin Parlak’a da teşekkür etti.

Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Başkanı Mete Betin ise katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken Dohayko’lu olmanın bir ayrıcalık olduğunu anlattı.

Birer konuşma yapan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’de hayvan hakları ve sokak hayvanları konusunda her zaman belediyeler olarak yanlarında olduklarını ve her çalışmada yanlarında olacaklarını belirttiler.

Konuşmaların ardından Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu, Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’ne katkı koyan kişi ve kurumlara plaket verildi. Etkinliğin sonunda da Erol Güncek-Buse Sezgin, Ritmo Latino Dans Akademi ile Yağmur Uysak ve ekibinin yaptıkları dans gösterileri de beğeni ile izlendi.