Adana Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, 1 yılını dolduran derneğin, 25 yıllık hayali olduğunu söyledi. Sürenler, “Derneğimizin bu kadar hızla büyüyeceğini, Adana ve ülke genelinde bu denli ses getireceğini gerçekten tahmin etmemiştik. İşin içine böylesine girip, sorumluluk alınca ne kadar çok yapılması gereken şey olduğunu gördük. Bu kez gece uykularınız kaçıyor. Örneğin bir yemek esnasında, ‘Acaba şuraya da mı dahil olsak, şunu da mı yapsak?” gibi kendi kendimize projeler üretme ihtiyacı duyar olduk” dedi.

HEDEFLERİ YÜKSELTTİK

Sürenler, şöyle konuştu: “Geride kalan 1 yılı değerlendirdiğimizde doğru bir farkındalık yolunda gittiğimizi görüyoruz. Çok sıra dışı, herkesin yapmadığı işler gerçekleştiriyoruz. Sandalye, erzak dağıtmıyoruz ama birlikte mutlu olunabilecek, birlikte eğlenilebilecek, birlikte heyecan yaratılabilecek, öğrenilebilecek etkinlikler düzenledik. İlk 1 yıl prova niteliğinde oldu. Edindiğimiz deneyimle önümüzdeki süreçte çok daha etkili ve yararlı, amaçlarımıza uygun faaliyetler oluşturacağız. Şimdi hedeflerimizi yükselttik. Daha çok insana ulaşmanın yanı sıra, evlilik öncesi tıbbi, genetik tanılamayla başlayan ve sonrasındaki süreci mercek altına alacak bir bilinçlendirme sistemi için çabamız olacak. Engelli çocuk doğduktan sonra neden hızlı hareket edilmesi gerektiğine, eğitiminin neden bu denli önemli olduğuna dair de bilinç oluşturulması için eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek. Engelli çocuğun evde geçirdiği, alması gereken eğitimden uzak kaldığı her gün onun için ciddi sıkıntı. Engelli çocuğun evde geçirdiği 1 yıl, daha sonrasında 5 yıla mal oluyor. Ardından ilkokula, ya da kaynaşma sınıfına başlaması. Sonra bir meslek sahibi olması ve istihdam edilmesi gibi kocaman bir yelpazede çalışıyoruz. Şimdi bunun çalışmasını yapıyoruz. Çıta yükseliyor sürekli. Aslında baştan beri hayalini kurduğumuz ‘anne-baba okulu’ projemiz var. Onun için de küçük küçük tuğlalar biriktirmeye başladık. Şunun altını çizmek gerek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu işi çok güzel destekliyor.”

 

Gecede derneğe katkı koyan bazı isimlere plaket verildi. Ege Balık Restoran, F&Ş Wedding, Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu, Olgu LaCreme Pattiserrie ve Didem Sürenler plaket aldı.