Yargıtay, Adana’da annesine, "Seni seviyorum" diye mesaj atan 35 yaşındaki Mehmet Kara'yı öldürdüğü iddia edilen lise öğrencisi 18 yaşındaki Davut Ali Ceylan’a ‘töreden’ verilen müebbet hapis cezasını cinayetin ‘kasten öldürme’ olduğu gerekçesiyle bozdu, ceza 25 yıla indirildi.
Açık Lisede öğrenim gören ve aynı zamanda bir elektrikçide çalışan Davut Ali Ceylan, annesi H. Ceylan'a aşk mesajları atan Mehmet Kara'yı 19 Mart 2011'de öldürdü. Katil zanlısı Ceylan, geçen yıl mart ayında yargılandığı Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, annesinin sevgilisini ‘töre saikiyle insan öldürmek' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezası müebbet hapse çevrildi. Ceylan'a cinayette yardımcı olduğu öne sürülen arkadaşları İ.B. 'cinayete yardımdan' 10 yıl, C.B. ise 'iştirakten' 6 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.
YARGITAY:TÖRE DEĞİL
Yargıtay 1’nci Ceza Dairesi verilen kararı bozdu. Ceylan’ın, annesinin sevgilisini öldürmesinin ‘töre’ kapsamına girmediğini, ‘kasten öldürme’ suçunu içerdiğini belirtti. C.B.’ye de ‘yardımdan’ ceza verilmesini istedi. İ.B.’ye verilen cezayı da onadı.
‘BENİ TAHRİK ETTİ’
Yerel mahkemede yeniden yargılanan Ceylan, son sözlerinde, olaydan önce öldürdüğü Kara ile görüştüğünü belirterek, “Beni tersledi, küfür etti, beni aşağıladı. Olay anında da yanına gittiğimde aynı şekilde davranmaya devam edince bu olay meydana geldi. Tahrik altında yaptım” dedi. C.B. ise, öldürme olayına katılmadığını belirterek beraatini istedi.
MÜEBBET 25 YILA İNDİ
Mahkeme heyeti, Ceylan’ı annesinin sevgilisini öldürmekten müebbet hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezasını 25 yıla indirdi. Tahrik indirimi uygulamadı. C.B. ise 11 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.
AF OLMAZSA 14 YIL SONRA CEZAEVİNDEN ÇIKACAK
Daha önceki müebbet kararına göre 24 yıl cezaevinde yatması gereken ve 2 yılı aşkın süredir cezaevinde bulunan Ceylan yeni verilen kararla eğer bir af olmazsa 14 yıl sonra cezaevinden çıkıp özgürlüğüne kavuşabilecek.

KAYNAK:GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ